Apple

Conform anunțului oficial, în data de 4 octombrie va fi lansat noul iPhone 5. „Let’s talk iPhone” este mesajul cheie al acestei conferințe. Mai mult decât atât, se zvonește că noul terminal va avea un sistem avansat de comenzi vocale prin care Apple vrea să lase concurența mult în urmă.

Apple a trimis deja invitații pentru conferința ce va avea loc la 4 octombrie în sediul din Cupertino. Apple ne spune „Let’s talk iPhone” (Să vorbim iPhone), iar anumite informații „scăpate” indică faptul că vom putea vorbi cu iPhone-ul la propriu. Avantajul cu care Apple vrea să „rupă gura târgului” este un sistem avansat de comenzi vocale prin care vom putea controla mult mai ușor telefonul deștept.

Asistentul vocal va face mai mult decât să scrie emailuri. Trebuie specificat că nu doar noi vom putea vorbi cu telefonul, dar și acesta va vorbi cu noi. Astfel, iPhone te va întreba de fiecare dată ce adresă de email să folosească (în cazul în care un contact are asociate mai multe adrese de email). Mai mult decât atât, dacă vrei să știi unde este prietenul tău George întrebi telefonul inteligent și acesta îți va arată pe hartă locul unde se află George (dacă acesta nu ți-a restricționat acest lucru).

Un alt tool inteligent este Wolfram Alpha prin care vom putea să-l întrebăm pe iPhone tot felul de lucruri precum câți pași sunt de la Pământ la Jupiter.

Printre informațiile „scurse” sunt și câteva dintre caracteristicile tehnice ale noului idevice: Procesor A5 (care este și pe iPad 2) și 1 Gb de RAM

sursa: 9to5mac.com