Accesorii inteligente

La un moment dat se discuta despre o rivalitate între Xiaomi şi Meizu, însă cei din urmă au cam pierdut lupta prin KO în primele reprize. Spun asta pentru că Meizu a rămas axat doar pe smartphone-uri dedicate pieţei chineze, în timp ce Xiaomi şi-a extins mult portofoliul de produse, cât şi ţările cu prezenţă oficială.

Dacă Xiaomi are deja câteva modele de brăţări inteligente, Meizu a făcut primul pas astăzi către acest segment prin lansarea Meizu Band. Brăţara are un display OLED, conectivitate bluetooth LE compatibilă cu Android şi iOS, certificare IP67 pentru rezistenţă la apă şi praf şi o greutate de doar 20 grame.

meizu-band-2

Meizu Band dispune de un senzor de puls, accelerometru şi permite verificarea numărului de paşi, a caloriilor arse, a ritmului cardiac, a orei exacte, a sedentarismului sau chiar monitorizarea somnului. Meizu promite o autonomie de aproximativ 15 zile fără monitorizarea ritmului cardiac şi 7 zile cu activarea acestei facilităţi.

Brăţara va costa în China aproximativ 33 dolari şi va putea fi achiziţionată din 8 decembrie. Probabil o vom vedea şi noi în oferta retailerilor asiatici care livrează în România în jurul a 40 – 45 dolari.

Sursa: fonearena.com