Smartphone

Xiaomi Redmi 2

Sunt sigur că Meizu M1 și Xiaomi Redmi 2 vor ajunge și în România, pe canal neoficial. Prețurile de pornire vor fi mari, dar în timp se vor actualiza, mai greu cu partea de garanție care mai mult ca sigur ajunge a fi oferită doar pe hârtie.

Ambele telefoane costă în jur de 110 dolari, în China și aș spune că este un fel de prim duel în categoria low-cost între 2 companii chinezești care au ajuns a fi cunoscute global. Xiaomi are un ascendent, iar Meizu îi vânează cu speranță că le vor fura fața cât de curând.

Specificații detaliate pentru Meizu M1 și Xiaomi Redmi 2:

specificatii--Meizu-M1-vs-Xiaomi-Redmi-2-

Xiaomi Redmi 2 a debutat în primele zile din 2015 cu 1 GB RAM și 8 GB spațiu de stocare, iar după lansarea lui Meizu M1 au lăsat de înțeles că va sosi o versiune cu 2 GB RAM și 16 GB spațiu de stocare. Nu știu sigur dacă aceste variante sunt complementare sau se înlocuiesc.

Meizu mizează pe o soluție MediaTek de ultimă generație, iar Xiaomi a strâns parteneriatul cu Qualcomm. Abia aștept să le testez și să văd care dintre cele 2 soluții hardware punctează mai bine în testele de benchmark, dar mai ales în ce privește experiența de utilizare oferită. MediaTek are o experiență strânsă pe segmentul low-cost, iar Qualcomm aș spune că mai are de învățat.

Meizu M1

Meizu M1

Dacă Meizu scoate un M1 cu 2 GB RAM s-ar putea ca Xiaomi-ul să fie lăsat de o parte, de mulți dintre cei interesați. Meizu are același preț, dar un display mai mare, cameră de 13 Megapixeli, baterie mai mare, grosime mai mică, cameră frontală de 5 Megapixeli și s-ar putea să ofere și performanțe mai bune.

Xiaomi are de partea sa: brandul, MIUI cu ale sale posibilități de customizare, camera de 8 Megapixeli ce promite fotografii de calitate, cu 2 GB RAM și spațiu de stocare preinstalat mai mare.

Opțiunea voastră?

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.