Smartphone

Producătorul de procesoare MediaTek a organizat ieri un eveniment în care şi-a prezentat linia de procesoare pentru 2016. În cadrul acestei prezentări MediaTek a confirmat că smartphone-uri cu deca-core-ul Helio X20 vor apărea pe piaţă începând cu luna viitoare.

Au existat şi două surprize neaşteptate, însă plăcute pentru utilizatori. Viitorul flagship Meizu Pro 6 va utiliza în exclusivitate procesorul MediaTek Helio X25. Acesta este o simplă versiune upgradată pentru Helio X20 şi va fi folosi o orientare tri-cluster 2 x ARM Cortex-A72 la 2.5 GHz + 4 x ARM Cortex-A53 la 2.0 GHz + 4 x ARM Cortex-A53 la 1.4 GHz + acceleratorul grafic Mali T880 MP4 la 850 MHz. Meizu Pro 6 ar putea fi lansat undeva în vara acestui an, iar versiunea de top ar putea dispune de 6 GB RAM + 128 GB spaţiu de stocare.

Tot în cadrul evenimentului MediaTek a fost prezentat reprezentanţilor mass-media şi smartphone-ul Vernee Apollo despre care vă scriam în urmă cu câteva zile. Chiar dacă în descrierea de bază apare că MediaTek Helio X20 nu suportă mai mult de 4 GB RAM, se pare că producătorul chinez a regândit uşor arhitectura astfel încât să poată duce până la 6 GB RAM.

Aşteptăm la teste primele smartphone-uri cu acest procesor deca-core pentru a vedea performanţele sale. Se spune că s-ar lupta de la egal la egal cu Qualcomm Snapdragon 810 sau Kirin 950.

mediatek6

Sursa: gizchina.com