Memorie RAM Kingston FURY Impact DDR4 – review

22/12/2021

Kingston Fury este o divizie a Kingston Technology Europe Co LLP ce la rândul său este afiliat al Kingston Technology Company Inc – lider mondial în soluții de stocare.

Primele memorii lansate sub brandul Fury au fost lansate în vara lui 2021:

  • Kingston FURY Renegade;
  • Kingston FURY Beast;
  • Kingston FURY Impact. 

Declarație oficială dată la debutul memoriilor de sub noul brand:

“Suntem bucuroși să oferim în continuare aceleași memorii şi servicii de înaltă performanță, pe care pasionaţii de hardware şi jocuri le aşteaptă de la noi, de acum şi prin Kingston FURY.” a declarant Iwona ZalewskaDRAM business manager, Kingston EMEA„Fie că vă gândiți la un upgrade simplu de buget, sau fie că sunteți gata să maximizați capacitățile sistemului dvs. pentru o experiență de joc superioară, Kingston FURY are exact ceea ce căutaţi.”

Echipa de PR dedicată Kingston m-a întrebat destul de simplu:

– Folosești un laptop ASUS?

Da.

– Avem un kit de memorii pentru tine.

Super.

Și așa m-am ales cu primul review de memorie RAM desfășurat pe Gadget.ro.

Folosesc un ASUS ROG Strix Scar III ce avea 16 GB RAM și chiar eram interesat să-l upgradez la nivel de memorie RAM. SSD-ul a fost schimbat (de la Intel de 512 GB am făcut pasul spre SSD XPG GAMMIX S50 Lite de 1 TB), iar acum fac upgrade și la nivel de RAM ( 2 x 8 GB de la Samsung cu 2 x 16 GB de la Kingston).

Specificații

  • 32 GB RAM ( 2 x 16 GB RAM) de tip DDR4 la 2666 MHz – CL15 – 17 la 1.2V;
  • dimensiuni de 69.6 x 30mm;
  • temperatură de funcționare – 0 – 85 grade Celsius;

Design 

Nu sunt marele specialist în memorii de notebook. Totuși, aș putea spune că avem module de memorie ce doresc să puncteze și aici. PCB-ul este negru, iar alături de radiator aș spune că aduc o notă de eleganță (nu știu cât contează, pentru că oricum va fi în interiorul unui PC). Ce contează aș spune că sunt dimensiunile sale compacte. Ocupă puțin spațiu în carcasa unui laptop.

Tehnologie;

Sunt o sumedenie de tehnologii pe care Kingston le-a pus pe memoriile RAM SODIMM Fury Impact DDR4. Le-au conceput în mod special spre a crește performanța în jocuri, multitasking și randare.

Încorporează o tehnologie Plug N Play Overclock  ce permite trecerea la cea mai mare frecvență disponibilă în mod automat. Echipa de ingineri a Kingston a predefinit profilurile de memorie Intel Extreme și a maximizat performanța modulelor de memorie, atingând voteze de până la 3200 MHz. Sunt respectate specificațiile XMP 2.0, iar funcția de overclock este activată la pachet cu activarea profilului XMP încorporat.

Noile memorii Kingston sunt compatibile și cu procesoarele AMD Ryzen. Este asigurat și un consum redus de energie prin voltajul de 1.2V. Sosesc în configurații cu 8GB, 16GB, 32 GB și în kituri de 2 cu 16 GB, 32GB și 64GB. Frecvența pentru Kingston Fury Impact DDR4 poate fi la 2666MHz, 2933MHz și 3200MHz, latență C15, CL16, CL17 și CL20.

Performanță

Am făcut o serie de teste cu 16 GB RAM, dar cu Windows 10. A trebuit să fac trecerea spre Windows 11 spre a putea instala Forza Horizon 5 (nu și-a dorit de niciun fel să se descarce din Marketplace când rulam Windows 10). Și așa s-a pierdut din relevanță.

Da. Este un spor de performanță, în aplicațiile ce necesită mai multă memorie RAM (editare foto, randare video, jocuri). Totuși, nu mi se pare a fi o diferență majoră, nu este ca și cum ai face trecerea de la 8 la 16 GB – acolo chiar vei simți de la prima bootare că ai mai mult RAM disponibil.

Un notebook de gaming cu 32 GB RAM se va mișca ceva mai sprinten, dar nu cu impact major față de unul cu 16 GB RAM. Trebuie să intri în specificațiile sale ca să-ți dai seama că sunt 32 GB la dispoziție.

Preț

Memorie RAM Kingston Fury Impact – de la 199 lei în oferta PC Garage.

Concluzii 

Kingston a rămas în piața de memorii RAM, iar brandul său se numește Kingston FURY (știți că au vândut divizia HyperX către HP). Memoriile Kingston FURY Impact ies în evidență prin dimensiuni compacte, prin tehnologia încorporată și le găsiți în diferite configurații de tip single channel sau dual channel, pregătite să aducă un boost de performanță pe orice notebook.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.