Diverse

În urmă cu o săptămână vă spuneam că Vodafone va scoate la licitaţie sub formă de NFT (non fungible token) primul SMS din lume.

Acesta a fost transmis prin rețeaua Vodafone în urmă cu 29 de ani, când un angajat al companiei, Richard Jarvis, a primit pe 3 decembrie 1992, la petrecerea de Crăciun, un mesaj de doar 15 caractere: „Merry Christmas”.

Licitaţia a avut loc pe 21 decembrie şi a fost organizată online cu ajutorul casei de licitaţii Aguttes din Franţa. Câştigătorul licitației va plăti pentru acest NFT uriaşa sumă de 107.000 euro. Cumpărătorul va deține proprietate exclusivă a unei replici detaliate și unice a protocolului de comunicare original care a transmis primul SMS din lume, iar în acelaşi timp va primi şi o plăcuță pe care a fost imprimat acest protocol + o fotografie cu mesajul afişat pe ecranul telefonul în urmă cu 29 de ani.

Vodafone a anunţat că toţi cei 107.000 euro vor fi donaţi către Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR) pentru a sprijini persoanele strămutate forțat.