Mercusys este un brand de routere ce iese în evidență prin raportul preț / specificații. Mercusys Halo H80X este prima lor propunere pe segmentul mesh-urilor cu Wi-Fi 6 și a ajuns în țara noastră.

Am extras mai multe informații din comunicat:

🟥 viteze de până la 3 Gbps în Wi-Fi (2402 Mbps pe 5 GHz și 574 Mbps pe 2.4 GHz), porturi gigabit;

🟥 tehnologii integrate precum OFDM de 4x mai lung, MU-MIMO, OFDMA, 1024-QAM, BSS Color, canal de 160 MHz;

🟥 acoperă până la 650 metri pătrați (configurația cu 3 unități) + până la 150 de dispozitive pot fi conectate simultan;

🟥 configurația inițială poate fi făcută direct din aplicația Mercusys;

🟥 suport tehnic în limba română între 10.00 – 19.30 pe email și la numărul de telefon 0311.019.018 unde specialiștii Mercusys oferă informații tehnice legate de instalare și configurare a rețelelor de acasă;

🟥 garanție de 3 ani.

Declarație oficială:

Implementarea și adoptarea tehnologiei Mesh Wi-Fi 6 marchează o nouă eră în ceea ce privește conexiunea Wi-Fi, înlocuind astfel routerele tradiționale și permițându-le utilizatorilor să beneficieze de cea mai bună acoperire și de o rețea stabilă, indiferent de tipul și dimensiunea locuinței. Ne bucurăm să aducem această tehnologie de ultimă generație către clienții noștri prin intermediul lui Halo H80X, primul nostru sistem Mesh compatibil Wi-Fi 6, care oferă performanță și funcții avansate la un preț extrem de competitiv. Mai mult, beneficiază inclusiv de suport local în limba română, de trei ani garanție și posibilitatea de administrare din aplicație.”, a transmis Leon Chen, reprezentant Mercusys în România.

Aveți și un unboxing de la Mercusys:

Mercusys a avansat și un preț recomandat de 899.99 lei, dar am găsit Halo X80 (3-pack) cu 50 lei mai scump în oferta eMAG.

Mi se pare că discutăm despre o acoperire considerabilă – 650 mp este de-a dreptul uriaș indiferent că discutăm despre un apartament sau despre o locuință. Acum mai rămâne de văzut și care sunt performanțele oferite. Wi-Fi 6 face minuni pe distanțe mici față de unitate, dacă mai apare deja un perete sau orice alt obstacol, deja se trece pe 2.4 GHz & 5 GHz în configurațiile clasice.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.