Smartphone

Facebook și Messenger-ul oferit de compania americană sunt printre aplicațiile ce consumă resurse în ritm galopant. Este suficient să intrați în meniul smartphone-ului la setări / baterie și acolo să vedeți care sunt aplicațiile ce au consumat cel mai mult din energia stocată în acumulator. Le veți găsi în prima linie. 

Facebook a gândit Messenger Lite pentru două categorii de utilizatori:

  • cei ce folosesc telefoane mobile cu specificații modeste sau terminale Android mai vechi – 2009 – 2011 (sunt curios câte telefoane Android din perioada respectivă mai sunt în stare de funcționare);
  • cei ce-și doresc un plus de autonomie și au nevoie strict de funcțiile de bază ale Messenger-ului de la FB.

Noua aplicație consumă mai puține resurse hardware, dar și lățimea de bandă și implicit traficul de date de care are nevoie spre a funcționa se situează la valori mai bune. De aici și timp de răspuns mai bun, mai rar se întâmplă să se piardă conexiunea când semnalul nu se află în valorile recomandate.

Messenger Lite a debutat în Kenya, Malaezia, Sri Lanka, Tunisia și Venezuela, dar ar trebui să găsiți aplicația disponibilă global, cât de curând. Apk-ul a apărut pe un site dedicat.

Sursa: Facebook.com

Categorii: androidfacebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.