Software

În timp ce Elon Musk se joacă efectiv cu utilizatorii Twitter prin deciziile sale, Mark Zuckerberg încearcă să profite de situaţie şi va lansa săptămâna aceasta o nouă reţea de socializare, una ce va rivaliza direct cu Twitter. Aceasta se va numi popular Threads, chiar dacă numele întreg oficial este „Threads, an Instagram app”.

Threads este deja prezentă sub formă de aplicaţie în Google Play şi App Store, însă momentan nu poate fi descărcată. Se pare că lansarea oficială va avea loc joi, 6 iulie, iar după cum ne sugerează şi numele oficial, noua reţea de socializare este puternic inspirată din Instagram, de aceea veţi găsi destul de multe elemente comune între cele două platforme (utilizatorii se vor putea conecta folosind userul şi parola de pe Instagram).

Threads se va axa în special pe mesaje text, iar reacţii la postări vor putea fi date sub formă de inimioară (un fel de like), comentariu şi redistribuire. La fel ca la Twitter vom avea un număr limitat de caractere, unul ce va fi şi mai redus dacă vom decide să postăm şi imagini.

În contextul în care utilizatorii de Twitter sunt din ce în ce mai nemulţumiţi, Meta (Facebook) pare destul de inspirată în lansarea Threads şi are toate şansele să câştige rapid fani.