Smartphone

Deşi în ultima perioadă au tot apărut diverse imagini şi randări legate de design-ului lui Nothing Phone (2), acestea erau tratate drept fake news de Carl Pei pe diverse platforme de socializare (de obicei Twitter).

Pe acest considerent aveam speranţe că Nothing Phone (2) va veni cu ceva diferit, însă din păcate mai toate imaginile şi randările apărute la rubrica ”bursa zvonurilor” au fost cât se poate de corecte (deci nimic fake news). Nothing a publicat o imagine detaliată cu viitorul său telefon, iar device-ul este cam acelaşi.

Comparativ cu Nothing Phone (1) sunt prea puţin diferenţe pentru a-l considera o evoluţie, sticla de pe spate pare a fi foarte uşor curbată pe margini, iar anumite elemente au fost uşor stilizate. Atât.

Prin intermediul unui clip postat de MKBHD (cu acordul celor de la Nothing, desigur), observăm şi zona frontală. Acolo avem parcă margini ceva mai înguste, iar camera selfie a fost mutată central. Se pare că echipa din spatele telefonului a muncit foarte mult la aplicaţia pentru Glyph Interface, una care va aduce mult mai multe opţiuni şi posibilităţi de customizare a celor 900 de LED-uri de pe spate.

Ce mai ştim despre Nothing Phone (2) până în prezent ?

La nivel de specificaţii hardware avem următoarele:

  • display AMOLED de 6.7 inci cu rezoluţie FullHD+ şi rată de refresh la 120Hz;
  • procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 cu Adreno 730 în rol de GPU;
  • 8 / 12 GB RAM LPDDR5 şi 128 / 256 GB spaţiu de stocare UFS 3.1;
  • cameră foto triplă cu senzor wide de 50 Megapixeli cu OIS;
  • scanner de amprente integrat în ecran, difuzoare stereo, NFC, conectivitate prin sateliţi;
  • baterie de 4700 mAh compatibilă cu încărcare wireless;
  • Android 13 cu interfaţa NothingOS 1.5.

Pentru partea software, Nothing promite 3 actualizări majore (Android 14, 15 şi 16) şi 4 ani de update-uri de securitate regulate.

Mai ştim şi că mare parte din telefon va fi realizat din materiale reciclate, iar pachetul de retail nu va conţine deloc plastic.

Avem şi preţurile ce urmează a fi practicate în Europa:

  • Nothing Phone (2) cu 8 GB RAM şi 256 GB stocare – 729 euro (aproximativ 3620 lei);
  • Nothing Phone (2) cu 12 GB RAM şi 512 GB stocare – 849 euro (aproximativ 4215 lei).

Lansarea oficială va avea loc peste fix o săptămână (11 iulie).