Diverse

Metrorex a anunţat implementarea unui program pilot de plată a călătoriei cu orice card contactless (Visa sau Mastercard), telefon sau ceas inteligent direct la turnicheţi. Serviciul este oferit în colaborare cu Banca Comercială Română, iar în faza iniţială de testare va fi disponibil în doar 9 staţii: Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei 1 și 2, Piața Universității, Piața Unirii 1 și 2, Tineretului și Grozăvești.

Preţul unei călătorii cu metroul este de 2.5 lei şi nu presupune alte comisioane suplimentare. Dacă se doreşte achitarea mai multor intrări, începând cu a doua tranzacţie se apasă tasta + de pe ecranul turnichetului şi apoi se apropie din nou cardul / telefonul / ceasul.

Sistemul implementat este unul de ultimă generaţie, ceea ce face ca plata şi deblocarea porţilor să se facă într-un timp foarte scurt.

“Pentru Proiectul de Modernizare Control Acces, costul total a fost undeva la 182 milioane de lei, 39 de milioane de euro cu TVA. Proiectul a fost finanţat din fonduri europene nerambursabile, deci avem şi o contribuţie 85% de la Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. Proiectul de astăzi nu costă nimic. Aparatele achiziţionate au cititoare din fabricaţie, cititoare pentru cardurile contactless. Noi acum îmbunătăţim ca o soluţie de plată utilizarea cardurilor bancare pe aceste cititoare care sunt deja încorporate în echipamentul achiziţionat în cadrul proiectului de modernizare, din care face parte.”, a explicat directorul Metrorex.

Sursa: mediafax.ro

Categorii: diverse

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.