Hardware

Cardurile microSD rămân în continuare o soluţie excelentă de stocare pe dispozitive precum smartphone-uri, tablete, camere foto şi video şi multe altele. Producătorii acestor device-uri oferă suport pentru capacităţi de stocare din ce în ce mai mari de până la 512 GB, 1 TB sau chiar 2 TB.

Până în prezent cel mai mare card microSD disponibil comercial era cel de 1 TB, însă în curând acest lucru se va schimba. Producătorul american Micron Technology a anunţat lansarea oficială a primului card microSD de 1.5 TB. Acesta se numeşte Micron i400 şi a fost prezentat în cadrul Embedded Worlds 2022.

Micron i400 este un card microSD ce foloseşte tehnologia 3D NAND cu 176 de straturi, este capabil să stocheze până la 120 de zile de material video şi este foarte fiabil (compania susţine că poate rezista până la 2 milioane de ore, adică undeva la 228 de ani de utilizare continuă).

Noul Micron i400 este compatibil şi cu echipamentele industriale, astfel că îl vom putea vedea la lucru în numeroase domenii şi device-uri.

Nu avem informaţii legate de preţ, dar primul card microSD de 1 TB lansat în 2019 a costat undeva la 450 de dolari. Mă aştept ca şi în acest caz să vorbim de cel puţin aceeaşi sumă.

Sursa: gizmodo.com