Microsoft și-a adus aminte de țara noastră și aduce Surface Go 2 pe canal oficial și aici. Tech Data este cel mai mare distribuitor IT în Europa și înțeleg că va fi importat prin intermediul său.

Am extras mai multe informații din comunicat:

🟦 ecran PixelSense de 12.4 inci în format 3:2 cu input tactil;

🟦 procesor Intel Core i5 din a 11-a generație*;

🟦 Surface Laptop Go 2 are mai multe componente ce pot fi schimbate: display, baterie, SSD, tastatură și trackpad (presupun că se referă la procesul de reparare, când ajunge în garanție este mai ușor să fie schimbate respectivele componente);

🟦 senzor de amprente integrat în butonul de Power;

🟦 cântărește 1.12 kg și sosește în mai multe variante de culoare: Ice Blue, Sandstone, Platinum și Sage.

* Configurația găsită la un shop local este cu hardware mai vechi. 

Au comunicat și…, prețul. Prețurile pornesc de la…, 599 dolari în funcție de configurație. Mă așteptam să găsesc prețul în lei sau măcar în euro. Costurile în dolari sunt valabile în SUA, de cele mai multe ori. În Europa se oferă prețul în euro, iar în România când vine comunicat de la producător etc se specifică un preț estimativ / recomandat în moneda națională.

Îl găsiți în oferta eMAG. Costă 2499 lei în configurația cu Intel Core i5-1035G1, 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare eMMC. Nu aș putea să-l recomand în această sumă, la specificațiile afișate nu ar fi o alegere inspirată nici măcar cu 1000 lei mai ieftin de atât.

Mă uitam pe specificații și pot spune că sunt și elemente pozitive: autonomie de până la 13 ore, difuzoare stereo cu certificare Dolby Audio Premium, conectivitate asigurată de Wi-Fi ax, bluetooth 5.0, USB Type-C, Surface Connect, 1 x USB 3.0, jack de 3.5 mm, dimensiuni compacte etc.

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii.

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.