Microsoft

Microsoft imbunatateste in noul sistem de operare Windows 8 managementul de fisiere. Operatiile de copiere, mutare si redenumire a fisierelor in Windows 7 reprezinta 50% din activitatile de baza ale Explorer-ului. Este cunoscut faptul ca sistemul actual de management al fisierelor este aproape identic cu cel din versiunile initiale Windows: lent, dificil si haotic.

Microsoft doreste ca experienta utilizatorului si interactiunea cu fisierele sa fie imbunatatita iar Windows 8 se pare ca va implementa un nou file management.

  • Copierea se va face intr-o singura fereastra chiar daca se executa mai multe comenzi simultan;

  • Va exista posibilitatea de a opri sau de a pune pauza unei comenzi de copiere sau mutare;

  • Statisticile detaliate vor fi mult mai complexe decat in versiunea actuala a sistemului de operare;

  • In cazul unor conflicte de copiere/mutare a fisierelor, fereastra de avertizare este mult mai complexa. Afiseaza o imagine reprezentativa pentru fisiere si permite selectarea acestora inainte de actiunea selectata;

  • Mesajele de confirmare repetate in timpul copierii/stergerii/mutarii de fisiere au fost inlaturate: “Are you sure you want to move this file to the recycle bin?” sau “Are you sure you want to merge these folders?”).

 

Functiile banale si aparent nesemnificative vor face diferenta iar Microsoft pare sa se adapteze solicitarilor utilizatorilor.

Sursa: msdn blog via redmondpie

Categorii: microsoftwindows
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.