Notebook

Linia de produse Microsoft Surface nu a fost disponibilă până acum în mod oficial în țara noastră, dar iată că de la 1 octombire 2020 asta se va schimba. Clienții din țara noastră vor putea comanda în viitorul apropiat Surface Laptop Go,  noul Surface Pro X și câteva accesorii. Nu avem detalii despre momentul exact când toate vor fi disponibile la partenerii autorizați Microsoft și decamdată avem doar prețurile din SUA, exprimate în dolari.

Microsoft Surface Laptop Go este un produs complet nou în gama Surface, devenind totodată și cel mai accesibil. Prețul de plecare pentru configurația de bază este de 550 dolari.

Laptopul propune un ecran tactil de tip PixelSense cu diagonala de 12.4 inch, în format 3:2, cu rezoluție de 1536 x 1024 pixeli. Procesorul este un Intel Core i5-1035G1 cu grafică integrată Intel UHD Graphics. Memoria RAM poate fi de 4 sau 8 GB LPDDR4x, în timp ce spațiu intern de stocare poate fi de 64 GB (eMMC), 128 sau 256 GB (SSD).

Conectivitatea este asigurată de modul Wi-Fi 6 (ax), Bluetooth 5.0, un USB-C, un USB-A, jack de 3.5 mm și port Surface Connect. Microsoft Surface Laptop Go include cameră web 720p, microfoane duale far-field și difuzoare Omnisonic cu tehnologie Dolby Audio.

Laptopul de buget din gama Microsoft Surface va rula sistemul de operare Windows 10 în mod S. Durata de viață a bateriei se pare că poate fi de până la 13 ore, conform producătorului.

Din punct de vedere al construcției,  Microsoft Surface Laptop Go este fabricat din aluminiu pentru capacul ecranului, iar pentru restul carcasei un compus din policarbonat și rășină cu fibră de sticlă, ce are o compoziție de 30% din produse reciclate. Laptopul poate fi ales în trei culori: Ice Blue, Sandstone și Platinum.

Microsoft Surface Laptop Go 2020

Greutatea pentru Microsoft Surface Laptop Go începe de la 1.11 kg, în timp ce dimensiunile sunt de 278.18 x 205.67 x 15.69 mm.

Microsoft Surface Pro X în noua ediție pe 2020 marchează o noutate importantă pentru companie. Noile dispozitive mobile vor putea fi echipate cu procesoare Microsoft SQ 1 și Microsoft SQ 2, realizate în colaborare cu Qualcomm. Astfel, Microsoft promite eficiența specifică procesoarelor de telefon cu nevoia de putere a sistemului de operare Windows 10.

Acceleratorul grafic este un Adreno 685 pentru proceesorul SQ 1 sau un Adreno 690 pentru modelul SQ 2. Memoria RAM poate fi de 8 sau 16 GB, de tip LPDDR4x. Spațiul de stocare este reprezentat de SSD-uri de 128, 256 ori 512 GB.

Ecranul tactil de 13 inch este de tip PixelSense, cu aspect 3:2 și rezoluție 2880 x 1920 pixeli.

Conectivitatea fără fir este asigurată printr-un modem 4G, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0 plus localizare cu GPS și GLONASS. Pentru contact direct există două USB-C, un port Surface Connect și un port Surface Keyboard. De asemenea, tableta integrează senzori precum giroscop, accelerometru, magnetometru și senzor de lumină ambientală.

Sunt două camere prezente pe Microsoft Surface Pro X, una frontală de 5 MP cu suport Windows Hello și una pe spate, de 10 MP, ce poate filma până la rezoluție 4K. Două microfoane far-field Studio Mics se ocupă de captarea sunetului, în timp ce pentru distribuirea lui sunt două difuzoare de 2W, cu suport Dolby Audio.

Ca și până aacum, tabletei Microsoft Surface Pro X i se poate atașa o tastatură dedicată, ce include și stylus cu suport special pentru el.

Tableta cântărește 774 grame și are dimensiuni de 287 x 208 x 7.3 mm. Poate fi aleasă în culorile Mate Black și Platinum, în timp ce prețurile încep de la 1.000 de dolari.

Împreună cu cele două dispozitive de mai sus, Microsoft a prezentat și câteva noi accesorii:

  • Microsoft Designer Compact Keyboard – tastatură compactă cu conectivitate Bluetooth, ce are un preț de 70 de dolari;
  • Microsoft Ergonomic Bluetooth Mouse (50 dolari) și Microsoft Modern Mobile Mouse;
  • Microsoft Number Pad, cu conectivitate Bluetooth și preț de 30 de dolari;
  • Microsoft 4K Wireless  Display Adapter – 70 de dolari.

Probabil cea mai importantă veste este că până la urmă linia de produse Microsoft Surface ajunge pe canal oficial în țara noastră și vom veni cu detalii suplimentare imediat ce le vom avea.

Sursa : Blogs.microsoft.com