Software

Sistemul de operare Windows continuă să domine piaţa globală de PC-uri, cele mai noi statistici (martie 2024) indicând o cotă de piaţă de peste 72.5%. Dacă vreţi să vorbim şi mai concret, aproape trei calculatoare din patru folosesc o versiune de Windows.

Se pare că Microsoft vrea încet, încet să mai câştige nişte bani de pe urma acestui sistem de operare şi pregăteşte implementarea de reclame.

Conform zvonacului Phantom Ocean, compania americană testează deja introducerea de reclame subtile în meniul Start din Windows 11.

După cum se poate vedea şi din captura de ecran, aceste reclame vor apărea în zona de recomandări şi nu sunt deloc agresive. Sigur că lucrurile se pot schimba pe parcurs, însă sub această formă nu par a deranja foarte mult.

Se pare că această modificare apare şi în zona de setări personalizate a meniului Start, acolo unde a apărut un text nou: „Show recommendations for tips, app promotions, and more”. Sigur că acest câmp poate fi dezactivat, aspect care cel puţin o perioadă vă va putea scăpa de reclame (după ce acestea vor intra în standard).