Foto si Video

Mio a anunțat extinderea portofoliului de camere DVR pe meleagurile autohtone, iar noutățile sunt Mio MiVue 688 și Mio MiVue 698 Dual – al doilea echipament fiind capabil să monitorizeze atât traficul din fața automobilului cât și cel derulat în spatele mașinii. 

Mio MiVue 698 Dual;

  • cameră propriu-zisă montată pe parbriz, iar al doilea senzor pe luneta autovehiculului;
  • cele două camere integrate pot fi operate simultan, iar display-ul de 2.7 inch suportă o împărțire a ecranului astfel încât să redea conținutul înregistrat în ambele zone;
  • camera frontală are un obiectiv cu diafragmă de f/1.8, mecanism cu șanse lentile din sticlă;
  • filmează la o rezoluție maximă de 2304x1296p cu 30 fps, iar camera spate suportă înregistrare la 1080p cu 30 fps, f/2.0, câmp vizual de 150 grade pentru ambele unități;
  • fișiere stocate pe cardul de memorie, în format H.264.

Mio MiVue 688;

  • senzor optic CMOS preluat de la Sony, f/1.8;
  • înregistrează în format H.264 pe cardul de memorie ce merge a fi atașat în slotul dedicat.

Ambele camere DVR de la Mio dispun de receptor GPS capabil să înregistreze date legate de traseu, coordonatele geografice, direcția și viteza automobilului, sincronizează datele cu Google Maps. Se adaugă sistemul de avertizare sonoră și vizuală pentru camerele de supraveghere a circulației sau în locurile marcate a dispune de radare fixe.

Mio-MiVue-698-Dual-camera-spate

Pe ecranul camerelor sunt afișate detalii legate de viteza curentă, limita legală, funcția Parking Mode pentru supravegherea continuă în momentul în care senzorul detectează mișcare în fața sa etc.

Nu am găsit detalii legate de preț, dar cum au destule funcții încorporate mă aștept să treacă lejer de pragul a 5 – 6 – 700 lei. Mio MiVue 698 Dual cu cameră spate mi se pare de-a dreptul interesant, util în situațiile limită (în ipoteza unui accident în care ajungi a fi lovit din spate).

Categorii: foto-video

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.