Diverse

După șase ani în fruntea Sony, Kazuo “Kaz” Hirai va pleca din poziția de CEO. Locul lui va fi ocupat de Kenichiro Yoshida – actualmente CFO al corporației japoneze, ce va fi înlocuit de Hiroki Totoki, cel ce coordonează grupul de telefonie mobilă. Toate aceste mișcări de trupe vor avea loc la începutul noului an fiscal.

Kaz Hirai este chiar cel care l-a numit pe succesorul său în poziția actuală, aducându-l din zona de servicii IT și prezentându-l tuturor drept mâna sa dreaptă. El era prezentat drept un personaj atipic poziției sale de CEO, fiind adesea văzut în jeans și adidași la serviciu. Sub conducerea lui, Sony a reușit să raporteze profit operațional – în sfârșit.

Cu toate acestea, actualul CFO este cel ce este creditat cu readucerea colosului japonez într-o zonă de ape liniștite. Yoshida a fost întotdeauna artizanul reducerilor de costuri inutile și a orchestrat vinderea diviziei de calculatoare –  Vaio – precum și axarea pe produsele vandabile – PlayStation și divizia de componente.

Detalii suplimentare vor fi oferite în momentul în care corporația își va prezenta raportul fiscal pe ultimul trimestrul al anului trecut, când profitul operațional a atins suma de 630 miliarde yeni (aproximativ 470 milioane euro).

Rămâne de văzut în ce măsură mutările vor afecta divizia de telefonie mobilă, singura ce se află momentan pe pierdere.

Sursa: Fortune.com