Software

Știu că telefoanele Xiaomi au prins destul de mult în țara noastră, iar anunțul lui MIUI 8 în versiunea globală cred că atrage atenția unui posesor de terminal din portofoliul companiei chineze. 

MIUI 8 global în versiune beta sosește din 11 iulie, iar stabil din 16 august 2016.

Ce telefoane trec pe noul custom ROM?

Xiaomi Mi5, Xiaomi Mi Max, Xiaomi Mi Note, Xiaomi Mi 4i, Xiaomi Mi 3, Xiaomi Mi 2, Xiaomi Redmi Note 3, Xiaomi Redmi Note 2, Xiaomi Redmi Note Prime, Xiaomi Redmi Note, Xiaomi Redmi 2 Prime, Xiaomi Redmi 2 și Xiaomi Redmi 1s.

Observați că sunt prinse atât telefoane noi, dar și smartphone-uri lansate cu destul de mult timp în spate. Plăcut să vezi că un producător hardware nu uită de clienții săi.

Noutăți integrate de MIUI 8

  • Dual Apps – posibilitatea de a instala și a folosi 2 versiuni ale aceleași aplicații ( 2 conturi de WhatsApp, pe câte unul din fiecare SIM al telefonului). Această funcție se păstrează pentru orice aplicație instalată – utilă pentru cei ce share-uiesc smartphone-ul sau tablet – poți să ai 2 conturi de FB, fără să fii nevoit a te loga / deloga constant;
  • Caller ID – recunoaște numerele de telefon, chiar dacă nu sunt stocate în agenda de contacte. Te avertizează când ești apelat de un număr suspect;
  • mai multă culoare în panoul de notificări și în întreaga interfață grafică. Spre exemplu, panoul de notificări se schimbă ca și culoare în funcție de situația meteo;
  • screenshot complet pentru o pagină web (scrolling screenshots).

Nu am informații legate de versiunea software pe care MIUI 8 se bazează, dacă vorbim de Android 6.0 Marshmallow sau Android 5.0 Lollipop. Cred că MIUI 8 s-ar putea să sosească diferențiat, pe modele mai noi bazat pe un software mai nou, iar pe cele mai vechi pe iterațiile mai vechi ale Android-ului.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: android
Tag-uri: MIUI 8Xiaomi

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.