Mobilitate la maxim

15/04/2010

        Acesta pare a fi calitatea ce asigură succesul noilor device-uri. La început alternativa părea a fi reprezentată de laptopuri. Prin 2008 numărul de notebookuri vândute la nivel mondial a depăşit pe cel de pc-uri. Au urmat netbookurile ce ofereau funcţii de bază într-o carcasă micuţă şi autonomie lărgită. Aveau procesoare de 1,6 Ghz, memorie ram 1 sau 2 Gb, Wi-Fi, etc. Celebră este seria Eee PC a celor de la Asus.
        Ultima inovaţie vine via Apple şi anume tablet pc. Permite atât citirea e-bookurilor ce sunt la modă dar permit şi rularea de aplicaţii. Nişa se aglomerează. HP Slate se adaugă iPadului fabricat de compania din Cupertino. În Adevărul citeam că în Germania se pregăteşte WePad-ul cu următoarele specificaţii:
– ecran de 11,6 inch;
– Wi-Fi, 2 porturi USB;
– autonomie de 6 ore;
– sistem de operare Linux;
– cameră web;
– suport pentru Flash şi Java;
– greutate – 800 de grame.
         Smartphone-urile vin şi ele tare pe turnantă cu funcţii din ce în ce mai elaborate. Sunt curios ce gadgeturi vor ajunge la mijloc prin „înrudirea” dintre tablet pc-uri şi smartphone-uri. Probabil ceva în genul Dell Mini 5 cu  caracteristici precum:
– display de 5 inch cu touchscreen;
– sistem de operare Android;
– cameră foto de 5 Megapixeli;
– Wi-Fi, bluetooth şi multe altele.
         Concluzia ar fi că ne dorim mobilitate şi accesul la internet într-un mod cât mai intuitiv cu putinţă.

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.