Smartphone

Chiar şi după tumultul anului trecut, Nokia se pare că rămâne lider pe piaţa telefoanelor mobile cu vânzări de peste 113 milioane de unităţi în ultimul trimestru. Asta nu înseamnă că lucrurile stau bine. Conform cifrelor de mai jos, este foarte clar faptul că pierde clienţi la greu, diferenţa dintre Nokia şi următoarea companie din top devenind din ce în ce mai mică.

Aşadar,  Samsung vine din urmă rapid, cu vânzări de peste 97 de milioane de terminale ocupând poziţia a doua şi, surpriză (sau nu!), Apple reuşeşte să surclaseze ultima ocupantă a podiumului LG Electronics, ocupând locul 3 cu peste 37 milioane de unităţi vândute. Samsung a reuşit să ajungă doar la cifra de 17 milioane.

Astfel, în momentul de faţă Apple deţine o cotă de piaţă de 8,7% iar Nokia nu este singura căreia i se sulfă în ceafă. ZTE vine puternic pe piaţă la o distanţă de nici un milion de unităţi vândute de LG.

Ce face tehnologia din om! Anul trecut s-au vândut, la nivel global, 1 546 000 000 de terminale.  Priviţi mai jos anii 2010 şi 2011 în câteva cifre iar aici puteţi citi raportul întreg cu privire la acest top .

Sursa: IDC