Apple

Motorola a câştigat astăzi un nou proces intentat celor de la Apple. Motorola a susţinut că unul dintre brevetele sale de invenţie numit “multiple pager status synchronization system and method” este încălcat în tehnologia implementată de către Apple în dispozitivele sale care utilizează iCloud. Astăzi, o instanţă din Mannheim – Germania, a dat câştig de cauză celor de la Motorola printr-o hotărâre judecătorească definitivă care îi permite companiei să ceară blocarea serviciului iCloud și a terminalelor care îl folosesc. Hotărârea este valabilă doar pe teritoriul Germaniei.

Pentru a putea aplica însă această decizie, Motorola trebuie să depună o garanție de 100 de milioane de euro, Apple având dreptul la apel iar o eventuală anulare a deciziei curente după o eventuală blocare a serviciului și terminalelor care-l folosesc putând aduce și plata unor daune de către Motorola. Rămâne de văzut ce va alege Motorola.

Tot astăzi, Apple a fost nevoită să retragă din cadrul magazinului său online din Germania produsele iPad 2 3G, iPhone 3GS și iPhone 4. Această situație nu are legătură cu procesul pierdut astăzi, ci cu cel pe care compania l-a pierdut acum mai bine de o lună tot în fața celor de la Motorola. Atunci s-a descoperit că iPhone 3G/3GS/4 şi iPad 3G/iPad 2 3G încalcă un brevet FRAND al Motorola pentru o metoda prin care se îndeplineşte o funcţie de numărătoare inversă în timpul unui transfer mobil originar de pe un sistem radio de transfer de date(method for performing a countdown function during a mobile-originated transfer for a packet radio system) şi atunci Motorola a câştigat dreptul de a interzice vânzarea acelor gadgeturi. Din câte se pare compania şi-a exercitat acel drept, iar astăzi Apple a scos din vânzare o parte dintre acele terminale. Dispozitivele scoase de la vânzare folosesc chip-uri baseband ale companiei Infineon care se pare că încalcă brevetul de invenţie al Motorola. iPhone 4S foloseşte un chip baseband Qualcoom care nu încalcă niciun brevet, de aceea iPhone 4S nu este afectat de decizia magistraţilor.

Apple se află în mare dificultate, mai ales pentru că Motorola pare să nu mai fie dispusă să negocieze, ci să plătească toate taxele și garanțiile necesare pentru a-și pune într-o poziție grea rivalul.

Sursa: phonearena.com