Hardware

MMD, partener licenţiat al monitoarelor Philips, a anunţat că în luna decembrie a anului trecut a primit certificare TCO 9.0 pentru 64 dintre monitoarele sale.

Fiind cea mai importantă certificare de sustenabilitate la nivel mondial pentru produsele IT, TCO Certified descoperă problemele și se asigură că acestea sunt rezolvate de industria IT într-un mod sustenabil. Pentru a fi eligibile pentru generația 9 a TCO Certified, produsele trebuie să îndeplinească niște criterii și mai stricte din cea mai recentă certificare, echilibrând performanța produsului cu eficiența energetică. Peste 40 de noi indicatori de performanță a sustenabilității sunt luați în calcul și verificați de experți independenți din industrie.

Creșterea gradului de conștientizare cu privire la sustenabilitate poate fi doar mai accentuată în timp, atât pentru producători, cât și pentru utilizatori. Pe de o parte, Certificarea TCO este o modalitate excelentă pentru producători de a-și păstra responsabilitățile față de mediu și societate. Pe de altă parte, oferă opțiuni pentru acei consumatori care în mod activ depun eforturi pentru a avea grijă de mediul înconjurător alegând produsele cu certificare TCO.

Conform TCO Certified, monitoarele Philips sunt produse în mod responsabil, având în vedere mediul și siguranța, și dispun de o gamă largă de tehnologii inovatoare care economisesc energie electrică, iar procesul de fabricație este unul sustenabil și etic.

De exemplu, două dintre caracteristicile ecologice esențiale ale monitoarelor Philips sunt echipate în majoritatea produselor. PowerSensor economisește până la 70% energie prin reducerea luminozității monitorului atunci când utilizatorul este absent, în timp ce LightSensor ajustează luminozitatea ecranului în funcție de mediu. Modele precum Philips 242B1G și Philips 272B1G sunt două dintre cele mai eficiente monitoare din lume, care oferă un nou nivel de economisire a energiei fără a compromite productivitatea.