Arhiva

Motivele pentu care majoritatea dintre noi facem jailbreak dispozitivelor noastre mobile Apple sunt că ne deschide o gamă mai largă de posibilități. Însă de cele mai multe ori acestea dau bătăi de cap și apar nenumărate probleme.

Adio stabilitate și siguranță

Din momentul în care alegi să faci jailbreak trebuie să știi că este foarte posibil ca lucrurile să nu funcționeze așa cum trebuie sau așa cum vrei, iar aplicațiile pot să se inchidă neprevăzut. Pentru rezolvarea problemelor e nevoie de cunoștințe, informație și efort. Trebuie să iei în considerare că odată cu jailbreak-ul, dispozitivul tău este mult mai vulnerabil, deschizându-i portițele de securitate.

Dacă îți plac astfel de încurcături și ai suficient timp să studiezi problemele și să le repari… vom merge mai departe cu explicațiile.

Actualizarea iOS nu mai este de fapt actuală

Când actualizezi sistemul de operare, de fapt trebuie să faci mai mult decât atât. Prin actualizare pierzi jailbreak-ul, care astfel trebuie refăcut, apoi urmează re-instalarea aplicațiilor și extensiilor, proces ce poate dura destul de mult. Sunt utilitare, cum ar fi xBackup, ce ușurează procesul, însă nu-i atât de ușor precum simpla actualizare a sistemului de operare. Când ai jailbreak trebuie să aștepți o perioadă mai lungă dacă dacă dorești să menții această posibilitate pe dispozitivul tău, ceea ce poate fi frustrant uneori, atunci când Apple produce o actualizare importantă, cu noi calități.

Vei fi nevoit să faci restaurări dese

Jailbreak-ul este usor de făcut, atunci când funcționează… De multe ori utilizatorii întâmpină probleme în pașii ce trebuiesc urmați, moment în care este nevoie fie de repetarea pașilor, fie de o restaurare completă. Refacerea iOS nu este atât de grea pe cât este restaurarea tuturor pozelor, videoclipurilor și altor documente. Nu este atât de speriat, dar atunci când se întâmplă te poate lua pe nepregătite, va dura câteva ore, etc.

Aplicațiile jailbreak bune sunt și prețioase, la propriu

Dacă nu-ți place să plătești pentru aplicațiile din magazinul de aplicații iTunes App Store, nu-ți va plăcea să plătești nici pentru cele din Cydia Store (și în curând lima). Iar prețul aplicațiilor bune din Cydia Store depășește prețul aplicațiilor bune din Apple App Store. Dacă nu ești dispus să plătești pentru modalități mai bune de a trimite SMS-uri, notificări îmbunătățite, emulatoare pentru jocuri vechi, etc, mai bine îți vei păstra dispozitivul în condiție inițială.

Așadar jailbreak-ul nu este o modalitate pentru oricine, cu atât mai puțin pentru utilizatorii novici, care se vor pierde printre setări, instalări, probleme. Totuși există categorii de utilizatori pentru care aceste inconveniente sunt modalități de distracție, de învățare, provocări pe care doresc să le depășească.

Sursa: Gizmodo