Bullitt Group este o companie cu sediul în Marea Britanie ce se află în spatele smartphone-urilor rugged CAT și Land Rover. Motorola s-a gândit că ar fi util să abordeze piața smartphone-urilor rezistente la intemperii și alături de Bullitt Group l-a prezentat pe Motorola Defy.

Cei ce urmăresc fenomenul smartphone-urilor Android s-ar putea să-și aducă aminte de Moto Defy din 2011. Era un telefon căutat pentru că ieșea în evidență printr-un preț ok, dar și pentru faptul că era rezistent la contactul cu apa, praful etc.

Motorola Defy în ediție 2021 este un deschizător de drumuri și Bullitt Grouo & Motorola vor dezvolta o întreagă serie de smartphone-uri rugged.

Printre elementele cu care Motorola Defy iese în evidență:

  • certificare IP68 și rezistență la 1.5 metri adâncime pentru 35 de minute (carcasă cu dublă etanșare);
  • rezistă la căderile de la înălțimea de până la 1.8 metri;
  • certificare MIL-STD-810H (standarde militare – temperaturI extreme și vibrații, căderi libere, aleatorii și repetitive etc);
  • îl puteți spăla cu apă și săpun, la fel de des cum vă spălați și pe mâini;
  • ecranul este protejat cu cea mai bună sticlă din piața de smartphone-uri în momentul de față – Corning Gorilla Glass Victus (generația a 7-a).

Prețul recomandat pentru Motorola Defy (2021) în Europa – 329 euro / aprox. 1620 lei (două variante de culoare Forged Green și Negru). Are și o brățară detașabilă pentru cei interesați să-l țină la încheietura mâinii.

Încorporează un display IPS de 6.5 inch cu rezoluție HD+, procesor Qualcomm Snapdragon 662 dezvoltat pe 11nm, 4 GB RAM și 64 GB stocare + slot pentru cardurile microSD, rulează Android 10 și va primi update la Android 11.

Camera principală are trei senzori: 48 Megapixeli cu f/1.8, macro de 2 Megapixeli cu f/2.4 și 2 Megapixeli cu f/2.4 pentru adâncimea de câmp. Filmează doar la 1080p cu 30 fps, iar camera de selfie-uri este de 8 Megapixeli cu f/2.2. Pe partea de conectivitate dispune de suport pentru două cartele, 4G, Wi-Fi ac, bluetooth 5.0, NFC, radio FM, USB Type-C 2.0, jack de 3.5 mm. Cititorul de amprentă îl găsiți în partea spate.

Bateria lui Motorola Defy (2021) este de 5000 mAh cu încărcare la 20W. Nu am găsit detalii legate de greutate și grosime. Din imagini nu mi se pare a exagera pe partea de grosime. Mai multe informații veți găsi pe MotorolaRugged.

Eram sceptic în ce privește piața de telefoane mobile rugged, dar am descoperit un amic ce este mecanic și doar astfel de smartphone-uri cumpără. El este utilizator de CAT și cred că de-a lungul timpului a schimbat câteva modele. Este și fan de modificat automobile 4×4, mers cu ele pe drumuri grele (a se citi coclauri) etc și niciun telefon normal nu trece testul a câteva zile în astfel de condiții, de aici și apetența către modele rugged. Mi-ar fi fost greu să folosesc un model din ăla, pentru că mi se păreau că se mișcă în reluare (acum câțiva ani de zile). Era vremea când integrau procesoare MediaTek quad-core la 1.3 GHz și 1 / 2 GB RAM, 16 GB stocare etc.

Mi se pare un telefon scump dacă ne uităm la specificații, dar nu pentru asta va fi cumpărat ci pentru rezistența la intemperii. Deși și aici nu știu ce să zic, îți cumperi un telefon cu certificare IP68, îi aduci o carcasă de protecție UAG și o folie de sticlă și cam gata. Oare?

Aș spune că avem telefonul oficial al constructorilor, mecanicilor, zidarilor, agricultorilor etc.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.