Motorola și-a făcut un bun obicei de a lansa în seria Edge unele dintre cele mai interesante și echilibrate telefoane mobile. Majoritatea vin cu un foarte bun raport specificații / experiență de utilizare / preț, în timp ce modelul de top al seriei, denumit Ultra, adoptă cele mai puternice și performante soluții. Versiunea Pro a gamei Edge încearcă să aducă o experiență premium, apropiată de cea a unui flagship, la un cost mai așezat.

Motorola Edge 50 Pro abia ce a fost lansat la nivel european, iar noi avem deja un review complet, detaliat. Vedem mai departe dacă cel mai nou exponent al seriei Edge Pro de la Motorola păstrează calitățile și avantajele care l-au „consacrat” pe Edge 40 Pro sau dacă mai sunt și pași făcuți pe loc ori chiar în spate.

REVIEW VIDEO

Specificații smartphone Motorola Edge 50 Pro

Date tehnice

Smartphone
Motorola Edge 50 Pro
EcranpOLED de 6.7 inch, curbat pe laterale, aspect 20:9, rezolutie 2712 x 1220 pixeli, densitate 446 ppi, rată de refresh maximă de 144Hz, luminozitate maximă 2000 niți în peak, panou 10-bit cu 1.07 miliarde culori, 100% DCI-P3, HDR10+
ProcesorQualcomm Snapdragon 7 Gen 3 pe 4nm, octa-core cu 1 x 2.63 GHz Cortex-A715 + 4 x 2.4 GHz Cortex-A715 + 3 x 1.8 GHz Cortex-A510
GPUAdreno 720
Memorie12 GB RAM LPDDR4X
512 GB UFS 2.2
Sistem de operareAndroid 14 cu interfața Hello UX
Conectivitatedual SIM 5G SA/NSA (1 x nanoSIM + 1 x eSIM), Wi-Fi 6E 802.11 a/b/g/n/ac/ax, tri-band pe 2.4, 5 și 6 GHz, Bluetooth 5.4, NFC, localizare prin GPS, AGPS, LTEPP, SUPL, Glonass, Galileo, Navic, USB Type-C 3.1 cu suport DisplayPort
Camere foto și videoCameră principală cu 3 senzori:
- 50 Megapixeli Wide, distanță focală echivalentă 25mm, 1/1.55 inch, 1 / 2 µm prin 4in1 pixel binning, f/1.4, OIS, omni-directional PDAF, Laser AF
- 10 Megapixeli Telephoto zoom optic 3X, distanță focală echivalentă 73mm, 1.0µm, f/2.0, OIS, PDAF
- 13 Megapixeli Ultrawide, distanță focală echivalentă 16mm, FOV 120˚, 1.12µm, f/2.2, Autofocus și funcție Macro

Filmează 4K cu 30 fps cu toți cei trei senzori, 1080p cu 30 / 60 fps

Cameră frontală de 50 Megapixeli, distanță focală echivalentă de 21mm, 0.64 / 1.24 µm prin 4in1 pixel binning, f/1.9, Autofocus

Filmează 4K cu 30 fps, 1080p cu 30 / 60 fps
Baterie4500 mAh, încărcare pe fir cu maxim 125W, încărcare wireless cu maxim 50W, reverse wireless charging vu maxim 10W
Alte detaliiRezistență la lichide și praf conform standardului IP68, senzor optic de amprentă integrat în ecran, difuzoare stereo cu suport Dolby Atmos
Greutate186 grame
Dimensiuni161.23 x 72.4 x 8.19 mm

Pachet, design și construcție

Motorola Edge 50 Pro

🔺Spatele acoperit cu piele vegană aduce un grip foarte bun, iar construcția este de top.

La mine a ajuns ceea ce pare o unitate de retail, adică una ce este întocmai cu cele care vor putea fi cumpărate de fiecare dintre noi. În pachet am găsit, pe lângă telefon, o husă / carcasă din plastic tare, încărcător rapid la 125W pe USB-C, cablu de la USB-C la USB-C, agrafă pentru acces la slotul SIM, ghid de pornire rapidă și pliant cu informații diverse (juridice, de siguranță și de reglementare):

Motorola Edge 50 Pro poate fi ales într-o nuanță precum cea de față – Luxe Lavender, într-una neagră – Black Beauty (ambele cu piele vegană) sau Vanilla Cream. Mai este o ediție specială Moonlight Pearl, cu un spate cu finisaj perlat, material realizat în colaborare cu italienii de la Mazzucchelli, dar nu am informații la acest moment care dintre toate cele patru versiuni de culoare vor ajunge oficial la noi în țară.

În ceea ce privește un Motorola Edge 50 Pro Luxe Lavender, recunosc că este o culoare foarte plăcută. Nu este neapărat una feminină, fiind vorba despre o nuanță mai degrabă spre albastru decât spre violet / mov. Este o culoare caldă, iar faptul că spatele imită foarte bine pielea întărește senzația de căldură. Este o textură fină, fără profunzimi accentuate, nu cum am mai întâlnit până acum.

Spatele ușor curbat pe margini și cu acest material ușor cauciucat, dar foarte plăcut la atingere, garantează un grip excelent în mână. Poți fără nicio problemă să folosești acest smartphone fără husă.

Faptul că avem un șasiu metalic, din aliaj de aluminiu, generează o rigiditate structurală de invidiat, nici că am putut să provoc ceva torsiune telefonului, oricât de tare am încercat asta. Motorola Edge 50 Pro este foarte bine fabricat, la nivel de flagship, cu materiale de cea mai bună calitate și finisări excelent lucrate.

Designul este dus la nivel de artă, chiar dacă din poze poate că nu este chiar atât de evident asta. Modulul cu cei trei senzori de pe spate vine cu o abordare interesantă. Acesta se ridică ușor, fluid să spun, de pe spate și nici nu este deloc înalt, nu iese prea tare din profilul general al telefonului. Lentilele camerelor sunt destul de expuse, nu sunt mai deloc protejate în fața eventualelor zgârieturi ce pot apărea în timp, așa că ai putea folosi husa de protecție.

Apropo de aceasta, cea din pachet, este din plastic tare și în aceeași nuanță cu spatele și șasiul. Se potrivește la fix pe telefon, dar nu acoperă mai deloc lateralele. Zonele de sus și de jos, precum și colțurile sunt protejate.

Era să uit de un aspect inedit, cu adevărat unic. Nu am mai întâlnit așa ceva până acum. Mă refer la faptul că pachetul, anume cutia, accesoriile și chiar telefonul au un miros specific. Toate sunt ușor parfumate. Nu știu dacă doar cutia este parfumată și mai tot ce este înăuntru miroase a lavandă după ce a luat contact cu cutia, dar este un parfum plăcut, deloc intens. Este un parfum fresh, floral, care nu știu cât de mult timp își va păstra intensitatea. Oricum, nota 10 pentru o așa experiență de unboxing.

Și o ultimă mențiune, care trebuie făcută, este aceea că Motorola Edge 50 Pro vine cu certificare IP68, care garantează rezistența la imersie în ape adânci de până la 1.5 metri pentru o durată continuă de 30 de minute, precum și etanșeitate împotriva pătrunderii prafului. IP68 nu găsim mai mereu la telefoane mid-range, fie ele și din zona superioară, așa că încă o bilă albă la acest capitol pentru Motorola Edge 50 Pro.

Ecran și sunet

Motorola Edge 50 Pro

🔺Este o adevărată plăcere să privești ecranul și să asculți sunetul redat de Motorola Edge 50 Pro.

Motorola are cumva o tradiție în a folosi ecrane de tip pOLED pe seria Edge, iar Edge 50 Pro nu face excepție, mai ales că vine cu ecran curbat pe margini. Curbura este destul de pronunțată, dar nu se întinde mult pe laterale, deși așa ar putea părea la prima vedere. Adevărul este că mai apare o zonă neagră înainte ca display-ul să se unească cu șasiul metalic.

Mai ales sus și jos apar margini negre, cu toate că ecranul curbat pe lateral face ca raportul dintre display și corp să fie de peste 90%.

Cum se prezintă pOLED-ul de pe Motorola Edge 50 Pro? Absolut superb din orice punct de vedere. Nu am ce să-i reproșez. OK, poate că sunt flagship-uri sau chiar telefoane din segmentul de mijloc care urcă la luminozitate și mai mare în peak față de cei 2000 nits anunțați de Motorola Edge 50 Pro, dar eu nu am avut nici cea mai mică problemă în soarele puternic de aprilie. 

Culorile sunt foarte intense, dar precise (validare Pantone) și pot fi reglate după bunul plac, contrastul este infinit, cu acel negru pefect, iar rezoluția înaltă (peste Full HD-ul clasic) conturează fin orice detaliu. Rata maximă de refresh poate urca și la 144Hz, dar nu avem panou cu tehnologie LTPO care să permită o reîmprospătare complet adaptivă. Nimic de speriat totuși, am ales modul Auto din meniul de setări ale ratei de refresh și totul a fost mai mereu bine gestionat de software.

Capturi de ecran din meniul cu setări ale afișajului de pe Motorola Edge 50 Pro:

Sunetul extern este unul stereo, cu certificare Dolby Atmos. Cumva caracteristic deja celor de la Motorola, avem un sunet nu doar foarte puternic de această dată, cu mult peste media clasei și unul dintre cele mai înalte testate de mine, dar găsim și o calitate foarte bună. Dacă bass-ul era ceva mai adânc chiar nu aveam ce să reproșez, deși joasele sunt destul de bine redate. Pe medii avem o claritate excelentă, iar înaltele ajung și ele la timpan suficient de ascuțit.

Efectul stereo în modul landscape este foarte evident, cele două difuzoare fac o diferențiere clară pe stânga / dreapta. Difuzorul de jos este o idee mai puternic decât cel de apeluri, dar diferența nu este notabilă, iar cele două se completează foarte corect.

Un ecran și un sunet care îl fac pe Motorola Edge 50 Pro un smartphone excelent pentru tot ce înseamnă multimedia. 

Hardware, sistem de operare și aplicații

Motorola Edge 50 Pro

🔺Aplicațiile Motorola sunt din ce în ce mai multe gata instalate pe noile modele.

Aici am parte de o noutate, mai exact Motorola Edge 50 Pro este primul smartphone pe care îl testez care se bazează pe chipset-ul Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3. Este un procesor de tip octa-core ale cărui specificații le-am trecut în tabelul de la începutul recenziei și care este destinat fix acestor tipuri de telefoane, anume cele mid-range din zona superioară.

Chiar dacă nu este un procesor dintre cele mai capabile, am observat că acceleratorul grafic Adreno 720 este unul potrivit jocurilor grele, pe care le rulează fără probleme chiar și cu detalii înalte. OK, nu cu cele mai multe cadre pe secundă, dar oricum experiența în gaming este mai mult decât decentă.

Motorola Edge 50 Pro vine cu 12 GB de memorie RAM, care poate fi suplimentată virtual, să zicem, prin tehnologia RAM Boost, care preia memorie RAM din cea internă. Doar că avem memorie fizică RAM de tip LPDDR4X, care nu este cea mai recentă ori cea mai performantă. Aceeași este situația și cu spațiul intern de stocare de 512 GB. Da, este mult din standard, dar este de tip UFS 2.2, când există mai performantele standarde 3.1 și, de ce nu, 4.0.

Aș spune că Motorola Edge 50 Pro a făcut ceva compromisuri pe partea de memorie spre a oferi cantitate și nu neapărat calitate. 

Capturi de ecran din aplicația CPU-Z cu informații despre Motorola Edge 50 Pro:

Motorola mai are un bun obicei, acela de a lăsa Android-ul să arate ca cel nativ. Chiar și așa, există o interfață proprietară, numită Hello UX, care este prezentă și pe Motorola Edge 50 Pro. Aceasta, așa cum am spus, nu se ocupă cu modificarea aspectului, ci cu adăugarea mai multor funcții față de ceea ce propune „din fabrică” sistemul de operare pentru smartphone-uri de la Google. Avem posibilități multiple de a personaliza experiența de utilizare, prin introducerea mai multor gesturi, dar și a modului Smart Connect, care asociază foarte simplu un telefon Motorola cu dispozitive Lenovo, ca PC-uri și tablete. Există chiar și o opțiune Style Sync pentru fundalurile de pe telefon. Practic, faci o poză ținutei (hainelor) de pe tine, iar telefonul creează automat un wallpaper care se asortează la fix cu ceea ce porți în acel moment.

Android 14 cu interfața Hello UX pe Motorola Edge 50 Pro:

Poate cel mai important însă este că totul rulează impecabil, chiar dacă nu avem cel mai cel procesor de anul acesta. Dar, optimizarea interfeței Hello UX este foarte bine făcută și nu există lag sau întârzieri nejustificate în preluarea oricăror comenzi. Nici ca aplicații preinstalate nu sunt prea multe. Le avem pe cele multe de la Google și de la Motorola câteva (Ajutor dispozitiv, Dolby Atmos, Family Space, Fundaluri Inteligente, Jocuri, Moto, Moto Connect, Moto Unplugged, Notificări Motorola, Ready For și Securitate Moto), pe lângă care mai apar Facebook, LinkedIn și Opera Browser.

Performanță

Teste benchmark Motorola Edge 50 Pro

🔺Scorurile din teste relevă un procesor suficient de capabil și un GPU surprinzător de puternic.

Am decis ca aici să avem o comparație între Motorola Edge 50 Pro, cu al său Snapdragon 7 Gen 3, și realme 12 Pro+, cu al lui Snapdragon 7s Gen2. Sigur că sunt diferențe și în ceea ce privește memoriile, dar și acelea sunt dezvăluite prin testele dedicate. Observăm că Snapdragon 7 Gen 3 este evident mai puternic și că Adreno 720 de pe Edge 50 Pro are un avantaj clar față de Adreno 710 de pe realme.

Teste benchmark

Smartphone
Motorola Edge 50 Prorealme 12 Pro+
AnTuTu v10.2.4859990 puncte661195 puncte
PCMark
Work 3.0 Performance
Storage 2.0
Internal Sequential Read
Internal Sequential Write

14629 puncte
37284 puncte
840.34 MB/s
865.3 MB/s

13194 puncte
34341 puncte
1648.34 MB/s
1520.12 MB/s
Geekbench 6 v.6.2.2
CPU Single-Core
CPU Multi-Core

1154 puncte
3134 puncte

974 puncte
2839 puncte
3DMark
Wild Life Vulkan
Wild Life Extreme Vulkan
Sling Shot OpenGL ES 3.0
Sling Shot Extreme OpenGL ES 3.1

5400 puncte
1484 puncte
Maxed Out!
Maxed Out!

3080 puncte
801 puncte
6262 puncte
4804 puncte
GFX Bench v 5.1.0
Aztec Ruins OpenGL (High Tier)
Aztec Ruins Vulkan (High Tier)
Car Chase ES 3.1
Manhattan 3.1 ES 3.1

27 fps
30 fps
32 fps
60 fps

18 fps
-
23 fps
45 fps

Testele de benchmark rulate pe Motorola Edge 50 Pro:

Merită menționat că pe toată durata testelor de benchmark, care au fost rulate continuu unul după celălalt, Motorola Edge 50 Pro nu s-a încălzit decât foarte ușor pe spate și ceva mai mult pe ecran. Oricum, nicăieri telefonul nu a fost cu adevărat fierbinte, ceea ce pot să spun că am apreciat la maxim.

Conectivitate

Viteza Wi-Fi Motorola Edge 50 Pro

🔺Vitezele pe Wi-Fi depășesc 800 Mbps atât la download, cât și la upload.

Încă un capitol unde Motorola Edge 50 Pro se dovedește bine echipat. Mai ales pe partea wireless, unde avem Wi-Fi 6E tri-band și Bluetooth 5.4, unele dintre cele mai performante module actuale. Localizarea se face și ea exact, iar NFC-ul este prezent mereu la datorie, așa că nu lipsește mai nimic, iar ceea ce este, este bine reprezentat.

La elementele de conectivitate fizică nu sunt surprize, în sensul că nu avem jack audio de 3.5 mm, mufă demult uitată de mai toate telefoanele mid-range și de top. Doar că la portul USB-C Motorola Edge 50 Pro se laudă cu unul de tip 3.1 care mai suportă și ieșire video de tip DisplayPort 1.4. Acest port USB-C este pe latura de jos, unde mai este și slotul pentru cartela nano SIM, precum și microfonul și difuzorul principale. Pe stânga nu este nimic, sus este cel de-al doilea microfon, iar pe dreapta vedem butoanele pentru reglarea volumului, pe cel Power precum și cea ce pare a fi un al treilea microfon.

Senzorul optic de amprentă de sub ecran este poziționat cam jos, dar faptul că telefonul este mai îngust decât altele cu ecrane de 6.7 inch (grație faptului că panoul este curbat pe laterale) face să poți ajunge mai ușor la senzor. Acesta este foarte exact, printre cele mai exacte încercate de mine, iar timpul de reacție este foarte scurt, deși nu tocmai instant.

Camere foto și video

Motorola Edge 50 Pro

🔺Toți cei trei senzori de pe spate sunt utili, niciunul nu este formă (ca cei Macro, alb-negru sau pentru adâncimea de câmp).

Un capitol unde Motorola Edge 50 Pro ar putea sta alături de unele modele de top de la alți producători, este acesta. Toate detaliile pe care le-am găsit referitoare la senzorii foto-video sunt în tabelul cu specificații de la începutul recenziei, așa că aici fac anumite precizări.

Mi se pare foarte tare că avem deschideri largi ale diafragmelor tuturor lentilelor – f/1.4 pentru senzorul principal wide, f/2.0 pentru cel telephoto cu zoom optic 3X, f/2.2 pentru ultrawide (aici nimic special, ce-i drept), respectiv f/1.9 pentru camera frontală. Sunt deschideri care ajută în preluarea unei cantități mai mari de lumină, iar asta se adaugă în ecuație alături de senzori cu pixeli mari (în afară de senzorul Ultrawide).

Mai mult, avem sistem complex de autofocus, care adaugă AF prin Laser, avem OIS atât pentru camera principală, cât și pentru cea telephoto, iar camera ultrawide vine cu autofocus care îi permite să capteze poze de tip Macro. Sistem AF are și camera frontală, din nou ceva cu care nici prea multe flagship-uri nu se pot lăuda.

Și închei, înainte de a vedea interfața aplicației Camera și exemple foto și video, cu partea de filmare. Toți cei patru senzori pot filma la rezoluție 4K cu 30 fps, chiar și cel frontal. Este adevărat că nu avem deloc opțiunea 4K @ 60 fps, dar mi se pare mai bine să existe posibilitatea de a capta cu toți senzorii la 4K @ 30 fps. 

Interfața aplicației Camera de pe Motorola Edge 50 Pro:

În lumina zilei, una puternică după cum se vede din pozele de mai jos, avem o calitate bună spre foarte cu senzorul principal wide și cu cel telephoto. Chiar și aici în scenele cu multe detalii (frunze copaci, iarbă, flori) nu sunt atât de bine definite, dar pe partea de culori, contrast și interval dinamic mai nimic de reproșat. Pe ultrawide mi se pare că scena este „întinsă” la maxim, nu arată deloc natural, colțurile sunt în ceață, iar acolo apar și destul de evident aberații cromatice care nu sunt rezolvate din software.

Poze Ultrawide 0.5X, Wide 1X, Zoom 2X cu camera wide și Zoom 3X cu camera telephoto realizate cu Motorola Edge 50 Pro:

Unde își revine foarte bine camera ultrawide este la pozele de tip Macro. Te poți alege cu niște cadre superbe dacă ești creativ, camera te ajută pe cât poate.

Poze tip Macro realizate cu camera ultrawide de pe Motorola Edge 50 Pro:

Pe timp de noapte sau cu puțină lumină în cadru, poți activa modul Vedere Nocturnă pe Motorola Edge 50 Pro. Durează câteva secunde până ce fiecare poză este captată (nu neapărat de când apeși declanșatorul până la captare, ci până la procesarea finală), dar pe wide și telephoto aș spune că rezultatele sunt mai mereu unele de apreciat. Pe wide 1X scena este cumva iluminată artificial, dar detaliile și culorile sunt foarte bine redate. Pe telephoto detaliile nu sunt atât de fine, dar expunerea este cea corectă. Pe ultrawide din nou dezamăgitor, mai ales că nu de puține ori autofocusul dă complet greș și întreaga scenă este în ceață.

Poze în low-light cu modul Vedere Nocturnă activat pe Motorola Edge 50 Pro (Ultra Wide 0.5X, Wide 1X, Zoom 2X cu camera wide, Zoom 3X cu camera telephoto):

Camera frontală, cea cu autofocus, are și două perspective diferite. Una este mai wide decât suntem obișnuiți (distanță focală echivalentă de 21mm), în timp ce cealaltă ține mai apropiat subiectul. Modul Portret se descurcă bine, dar nu perfect în a separa / decupa subiectul de fundal, dar în general avem niște selfie-uri reușite spre foarte reușite.

Poze realizate cu camera frontală de pe Motorola Edge 50 Pro (Ultrawide și Wide, fără și cu mod Portret):

Pe video, avem captură 4K @ 30 fps cu toți cei trei senzori de spate, așa cum am precizat deja. Așa că în exemplul de mai jos am trecut de mai multe ori din ultrawide, în wide și telephoto și invers tocmai spre a ne face o idee mai clară despre cum se descurcă Motorola Edge 50 Pro pe video.

Clip video 4K 2160p 30 fps filmat cu Motorola Edge 50 Pro:

Observăm că detaliile și, în general, cea mai bună calitate se obține de la senzorul principal wide, cu cel telephoto care vine pe locul doi. Stabilizarea de la acesta cu zoom optic 3X mi s-a părut foarte eficientă, totul este lin și fără sacadări. De la ultrawide din nou nimic special, ba din contră: detalii șterse și autofocus care mai dă greș.

Autonomie

Autonomie Motorola Edge 50 Pro

🔺Fără a doborî recorduri, autonomia este una pe care te poți baza.

Chiar dacă Motorola Edge 50 Pro se oprește la o baterie de 4500 mAh când mai toți competitorii aduc 5000 și chiar 5400 – 5500 mAh, autonomia nu este una care să dea bătăi de cap. Din contră, o zi de dimineața până seara este ușor de atins chiar și în condiții solicitante, cu aproape două zile departe de priză dacă utilizezi normal sau ceva mai ușor telefonul.

Când trebuie să pui telefonul la încărcat și dacă vrei să o faci cu adaptorul din pachet, cel ce furnizează la ieșire o putere maximă de 125W, atunci te vei alege cu timpi de încărcare precum aceștia:

  • 5 minute – de la 15 la 36%;
  • 10 minute – de la 15 la 53%;
  • 15 minute – de la 15 la 68%;
  • 20 minute – de la 15 la 81%.

Așadar, după doar 20 de minute te alegi cam cu o zi de utilizare în condiții normale spre intensive.

Nu trebuie uitat că Motorola Edge 50 Pro suportă și încărcare wireless foarte rapidă, adică cu până la 50W, putere pe care unele flagship-uri cu mari pretenții nu o suportă nici prin cablu. În plus, telefonul permite și încărcare wireless inversă a dispozitivelor compatibile cu standardul Qi.

Preț

Motorola Edge 50 Propreț recomandat de la 2.999 lei. (preț valabil la data publicării acestui review).

Motorola Edge 50 Pro
4.1 / 5 Gadget Score
Pro
  • experiență de unboxing unică (cu parfum), pachet care conține încărcător extrem de rapid și husă de calitate;
  • design plăcut, reușit, construcție impecabilă, certificare IP68;
  • ecran excelent;
  • sunet stereo foarte puternic și la o calitate peste medie;
  • Android 14 cu interfața Hello UX rulează fluid tot timpul, iar opțiunile suplimentare îți permit o personalizare în detaliu a experienței de utilizare;
  • conectivitate cu elemente actuale și performante;
  • în afară de camera ultrawide, toate celelalte trei conving în mai toate scenariile;
  • autonomie peste medie și încărcare extrem de rapidă prin cablu și foarte rapidă în modul fără fir, cu posibilitate de reverse wireless charging.
Contra
  • prețul nu justifică alegerea unui chipset Snapdragon din seria 7, nici a memoriei LPDDR4X și a spațiului de stocare de tip UFS 2.2;
  • camera ultrawide dezamăgește în mai toate capturile, cu excepția celor Macro.
Concluzii

Da, Motorola Edge 50 Pro este ceva cam scump și astfel se duce ușor spre zona high-end, fără să aibă un chipset de top și cu memorii nu dintre cele mai performante. Dar, în afară de aceste minusuri, chiar nu prea mai ai ce să-i reproșezi. Are un design extrem de plăcut, este relativ compact și ușor, vine cu certificare IP68, ecranul și sunetul sunt superbe, interfața rulează impecabil, iar opțiunile de personalizare sunt extinse, camerele sunt capabile, la conectivitate nu se dă greș, iar autonomia și încărcarea sunt demne de telefoane cu mult mai scumpe. Așadar, toate acestea costă, iar dacă nu ești dispus să investești atât pe un smartphone mid-range, atunci nimeni nu te obligă. Poți aștepta până ce apar oferte, până ce prețul va scădea, fiindcă se va întâmpla asta, mai devreme sau mai târziu. Este un obicei nu doar la Motorola, ci la mai toate companiile, așa că un pic de răbdare nu va strica dacă vrei să faci cu adevărat o afacere bună.

Design
Ecran
Conectivitate
Hardware
Software
Foto
Video
Autonomie
Pret / Specificatii

Motorola Edge 50 Pro a fost testat timp de 8 de zile și va rămâne la noi. Întreg conținutul acestui review aparține strict autorului și nu a fost aprobat sau editat de altcineva.