Motorola și-a făcu temele pentru secțiunea flagship Android, iar rezultatul se numește Edge+. Acum îl avem la precomandă și în țara noastră.

Motorola Edge Plus cu 12 GB RAM și 256 GB stocare, 5G – 4999 lei la Altex sau 5056 lei la Orange (cu abonamentul Smart Plus 25 – 4246 lei, Smart Plus 25 presupune plata a 25 euro pe lună).

Smart Plus 25 face parte din noua ofertă de abonamente a Orange. La 25 euro pe lună oferă NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE, NELIMITAT la internet național / 12.01 GB în roaming SEE, 1000 de minute internaționale și acces 5G și Number Share 100 de minute sau SMS și 1 GB în Australia, China, Elveția, Israel, Republica Moldova, SUA, Turcia și Tailanda.

Care sunt elementele prin care Motorola Edge Plus încearcă să iasă în evidență pe segmentul flagship Android?

Husă din piele de piton cu inițiale ce pot fi personalizate;

  • husă de protecție din piele de piton (sunt două opțiuni: albastru sau negru) ce poate fi personalizată cu inițialele celui ce achiziționează smartphone-ul (parteneriat încheiat cu Velante Officiale);
  • Qualcomm Snapdragon 865 + 12 GB RAM de tip DDR5, 256 GB stocare
  • ecran cu o curbură de aproape 90 grade, aspect 21:9, compatibil HDR10+;
  • cel mai puternice difuzoare stereo de pe un smartphone (cel puțin așa specifică Motorola în comunicat), tehnologie despre care am scris într-un alt articol;
  • cameră principală cu senzor wide de 108 Megapixeli;
  • filmează video la rezoluție 6K și încorporează OIS + EIS pe partea de stabilizare video;
  • Android 10 curat.

Sunt câteva elemente pe care le-aș critica: lipsă certificare IP67 / 68 legat de rezistența la contactul cu apa și praful (element devenit aproape standard pe un telefon de top, până și Apple a încorporat un astfel de feature de câteva generații pe telefoanele sale), încărcarea la 18W pentru bateria de 5000 mAh (când concurența trece lejer de 30 – 40W), rezoluția FHD+ pe un flagship (element regăsit mai degrabă pe telefoanele mid-range), nu înțeleg de ce s-au oprit la 6K și nu au trecut precum concurența direct la 8K.

Care sunt punctele PRO în opinia mea?

Faptul că din start oferă 12 GB RAM și 256 GB stocare + cel mai puternic chipset pentru telefoane mobile din 2020. S-ar putea să avem rezultate interesante la nivel de cameră foto: 108 Megapixeli cu PDAF și OIS, tele cu zoom optic 3x de 8 Megapixeli și OIS, ultrawide de 16 Megapixeli, senzor TOF 3D pentru adâncimea de câmp. Pe partea de conectivitate vine direct cu 5G, Wi-Fi 6 / ax, bluetooth 5.1 etc (nu am ce să critic).

Ce șanse credeți că are Motorola Edge Plus la 5000 lei?

Update: O să râdeți voi de husa din piele de piton, dar prin țări precum China este un element important. :)

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.