Smartphone

Săptămana aceasta Qualcomm a anunţat unul dintre cele mai puternice procesoare mobile din lume – Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Acest procesor îl vom vedea în perioada următoare pe smartphone-uri de top, pe acele device-uri cu preţuri ce vor porni de la 700 – 800 de dolari.

La doar câteva ore de la prezentarea noului procesor, CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a anunţat cu mândrie că seria de smartphone-uri Xiaomi 12 va fi prima din lume cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 la bord. Anunţul era cumva de aşteptat, în anii anteriori tot producătorul chinez având prioritate.

Cu toate acestea, Lenovo vrea să facă o nefăcută, să schimbe regulile jocului (nu ştiu ce implică asta, vom vedea). Compania a postat un teaser oficial prin care afirmă că Motorola Edge X30 va fi lansat oficial pe 9 decembrie, devenind astfel primul telefon din lume disponibil comercial cu peste 1 milion de puncte în AnTuTu. Cum şi sursele anterioare indicau acelaşi lucru, concluzia este clară: Motorola Edge X30 va veni la bord cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1.

Din informaţiile actuale ştim că seria Xiaomi 12 se va lansa oficial fie pe 12 decembrie, fie pe 28 decembrie. Fie ambele. Mă gândesc că pe 12 decembrie să avem o prezentare în China, iar pe 28 decembrie o prezentare globală. În ambele situaţii vorbim de o dată ulterioară anunţului Lenovo, deci ce se întâmplă cu declaraţia CEO-ului Xiaomi de acum câteva zile ?

Sunt foarte curios ce se va întâmpla, titulatura de “primul smartphone cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen la bord” pare a fi foarte importantă printre producătorii chinezi. Cineva fi oare primul: Motorola Edge X30 sau Xiaomi 12 ?

Surse: gizmochina.com 1, 2, gsmarena.com