Telefoane Mobile

Motorola a mai lansat smartphone-uri puternice, însă de cele mai multe ori acestea nu se încadrau în categoria flagship-urilor veritabile, acele telefoane premium la toate capitolele. Producătorul chinez a redus costurile pe ici, pe colo, tocmai pentru a aduce un preţ aşezat.

Se pare totuşi că Motorola vrea ca în 2022 să anunţe un telefon premium, unul care să impresioneze. Numele de moment al acestui device este Motorola Frontier 22, iar lansarea sa ar urma să aibă loc undeva în vară (în luna iulie cel mai probabil).

Chiar dacă mai este ceva timp până atunci, în presa de specialitate au apărut deja majoritatea specificaţiilor hardware, unele ce confirmă statutul de adevărat flagship:

  • display curbat POLED de 6.67 inci cu rezoluţie FullHD+, rată de refresh de 144Hz, aspect 20:9, HDR10+, 100% DCI-P3;
  • procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus pe 4nm + Adreno next-gen GPU;
  • 8 / 12 GB RAM LPDDR5 şi 128 / 256 GB spaţiu de stocare UFS 3.1;
  • Android 12;
  • cameră foto triplă cu senzor wide Samsung ISOCELL HP1 de 200 Megapixeli, OIS, senzor ultra-wide de 50 Megapixeli, senzor telephoto de 12 Megapixeli cu zoom 2x;
  • cameră frontală de 60 Megapixeli;
  • 5G SA / NSA, 4G LTE, Wi-Fi ax, bluetooth 5.2, NFC, scanner de amprente integrat în ecran, difuzoare stereo, USB Type-C;
  • baterie de 4500 mAh cu încărcare rapidă pe fir la 125W şi wireless la 30 / 50W.

Dacă vă întrebaţi cine este acest Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus, explicaţia este simplă: actualul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 este fabricat de Samsung pe un proces de 4nm, iar varianta Plus va păstra acelaşi proces de 4nm, dar va fi fabricat de TSMC. Se pare că tehnologia TSMC este ceva mai bună, în ideea în care acelaşi procesor este mai eficient de punct de vedere al consumului de energie.

Motorola Frontier 22 se prezintă foarte bine, inclusiv la nivel estetic. Sunt destul de sigur că acest smartphone va avea un preţ de plecare de cel puţin 800 – 900 euro în Europa.

Sursa: winfuture.de