Gingerbread va fi următorul update al platformei Android. Motorola şi operatorul Verizon se pare că vor avea exclusivitate în prima fază şi primul telefon inteligent cu Gingerbread va veni în luna decembrie când lumea face cumpărături la greu cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.
Pe blogurile de gadgets de afară se vorbeşte de un proiect intitulat în acest moment Droid T2 ce va avea la bază platforma de la nVidia – Tegra 2, procesorul s-ar putea să fie un dual core la 1 Ghz, va rula clipuri la 1080p şi va înregistra video la aceaşi valoare (Full HD).
Nu se aşteaptă prea multe de la Gingerbread (Android 2.5). Se vorbeşte de integrarea Google Me, Google Games, Google Music.
Un rol mult mai important îl va avea Android 3.0 ce va sosi în 2010. “Publicul”-ţintă este acela al tablet pc-urilor. Vorbim de o nişă ce cunoaşte o adevărată explozie după lansarea iPadului pe 3 aprilie anul curent.
LG şi HTC dezvoltă telefoane pe platforma Tegra 2 ce s-a dovedit extrem de potentă pe tablet pc-uri şi netbookuri iar implementarea pe smartphoneuri ar trebui să fie un succes în ce priveşte performanţa oferită.
În România poziţia Motorola în piaţă nu este puternica ca în SUA spre exemplu. Oferta de telefoane inteligente nu este mare. Se vorbeşte de Milestone dar întârzierea faţă de vestul Europei este de peste 6 luni, Quench promite să lupte de la egal la egal cu Galaxy 3 şi HTC Wildfire şi cam atât. Backflip şi XT720 sunt poziţionate ca preţ prea sus faţă de specificaţiile tehnice.
Dar în viitor presupun că vor fi cu privirea şi la ce se întâmplă în România.

Categorii: motorola

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.