Tablete

Mai trebuia să adaug semnul “?” în titlu deoarece nu este o certitudine. Citeam blogul lui Alex Rădescu unde se vorbea de o întâlnire organizată de Nvidia pentru a promova platforma Tegra 2 ce animă o serie de tablete și telefoane cu sistem de operare. Tegra 2 va fi integrată și pe unele telefoane Galaxy SII de la Samsung.

În articolul respectiv se vorbește de lansarea lui Optimus 2x la un anumit operator – acum se știe că la Vodafone, iar Motorola Xoom va ajunge din mai la un “muschiulos din online”. Este clar de la o poștă cine își permite să aducă o tabletă de calibrul lui Xoom în România. Au făcut ceva similar și cu Dell Streak prin august 2011.

Pe de altă parte presupun că Motorola care la noi se mișca mai greu, se grăbește acum să scape de unele stocuri acumulate în SUA unde vânzările tabletei cu Android 3.0 HoneyComb sunt mai slabe decât așteptările – se gândeau că se va face coada ca la iPad 2.

Datele hardware sunt promițătoare și să vedem dacă eMAG va veni și cu un preț de achiziție decent:

– ecran de 10.1 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli și 16.7 milioane culori;

– procesor dual-core de 1 Ghz bazat pe Tegra 2, 1 GB RAM, 32 GB pe post de memorie internă, slot pentru carduri microSD, Android 3.0 HoneyComb;

– Wi-Fi, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS;

– cameră foto principală de 5 Megapixeli ce filmeză HD la 720p și cameră secundară pentru videoapeluri de 2 Megapixeli;

– baterie de 3250 mAh, 730 de grame și 12.9 mm grosime.

Acum să fiu cârcotaș până la capăt și să spun de ce nu a avut succes în SUA.

– grosimea de 12.9 mm față de sub 9 mm la iPad 2;

– lipsa aplicațiilor special dezvoltate pentru tablete, iOS are peste 60.000 de aplicații;

– greutate mare de peste 700 grame, iPad 2 are la fel procesor dual-core, dar sub 600 de grame;

– prețul de achiziție ridicat față de iPad 2.

Este clar de ce Xoom nu se vinde cum dorea Motorola. Explicația vine de la sine – iPad 2. Samsung și-a amânat prezența în stocuri a Galaxy Tab 1o.1 umblând la grosimea deviceului spre a corespunde la noile standarde impuse de tableta Apple.

Categorii: motorolatablete

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.