Mouse de gaming Genius DeathTaker – review

20/08/2012

Am mai testat un mouse Genius dedicat celor pasionați de jocuri , dar nu pe măsura lui Genius DeathTaker care-i poziționat ca vârf de gamă, nișat. Este gândit pentru jocurile de tip RTS / MMORPG și de aceea are o sumă de butoane ce pot fi presetate după gustul fiecăruia, după stilul său de joc.

Să vedem care sunt elementele de la care pornim review-ul / discuția:

– mouse MMORPG / RTS;
– pe USB 2.0 cu cablu de 1.8 metri și port USB placat cu aur;
– 100 – 5700 dpi customizabil;
– memorie internă;
– greutați ce permite ajustarea mouse-ului în ce privește greutatea – 6 x 4.5 gr.;
– 5 profile, până la 55 de macrocomenzi;
– Magic Roller – până la 5 macrocomenzi;
– funcționează în Windows 7 / Vista / XP / 2000;
– 9 butoane;
– până la 16 milioane de culori RGB;
– lățime = 8 cm, lungime = 11.5 cm, înălțime = 3.5 cm,
– sistem de iluminare pentru rotița de derulare și pentru logo;
– axa de ajustare X/Y;
– 145 de gr.

Design

Cutia nu iese în evidență cu nimic, dar mouse-ul place de la prima vedere prin forma anatomică, mâna stă perfect pe el. Îl iei în mână și îți dai seama că au lucrat intens la optimizarea lui, să se simtă cât mai ușor de manevrat. În cutie dați de mouse cu fir de 1.8 metri, manual de instrucțiuni, cd cu drivere, cele șase greutăți a câte 4.5 gr.

Sunt 9 butoane ce pot fi configurate, un scorpion tronează pe suprafața mouse-ului din seria GX Gaming a celor de la Genius. Degetul mare se odihnește într-o zonă special creată, un plastic cauciucat care oferă o senzație plăcută la atingere. Culoare folosită aproape în întregime – negru în 2 nuanțe, unul ușor lucios și altul cauciucat + puțin argintiu în partea superioară.

Există și un capăcel care se dă la o parte spre a adăuga greutățile – 6 la număr și fiecare cu o greutate de 4.5 gr. Inițial nu am știut la ce folosesc și am crezut că sunt baterii, dar nu le vedeam rostul la un mouse cu fir. Ulterior am început să mă informez și să văd logica din spatele lor. Au un raft din cauciuc în care le montezi. Mouse-ul devine mai greu, mai stabil, mai dificil de manevrat pe suprafețe mari dintr-o dată, te poți concentra asupra unei zone, util într-un joc de tip RTS / MMORPG când trebuie să te miști mai multe într-o zonă a display-ului.

Un mouse care place, un prieten îmi spunea că i se pare că mouse-ul Genius pare pregătit să-și ea zborul. Mai degrabă să fie butonat intensiv într-un joc, acolo unde-și arată valențele. L-am folosit puțin în World of Warcraft, în rest mai mult în browsing. Mi-a dat impresia că-i foarte ușor de manevrat, răspunde instantaneu la comenzi, rotița de scroll mi-a luat ceva să mă adaptez la ea și asta pentru că mă obișnuisem cu aceea de la Microsoft Arc Touch care-i diferită de conceptul tradițional.

Până și rotița de la Genius DeatThaker are un LED a cărui culoare poate fi customizată după preferințele fiecăruia. Nu este un mouse mare, dar niciunul de dimensiuni mici. Pot spune că-i potrivit. Foarte ușor fără acele greutăți ce-i dau o stabilitate mai mare și după ore întregi de utilizare nu deranjează, place, un browsing de mare efect.

Customizare

Programul de pe cd-ul cu drivere are 5 MB și așteaptă să fie instalat. Mi-a cerut să dau și un restart la calculator, pe stilul mai vechi. Mai jos vedeți ce aduce driverul lui Genius DeathTaker.

Sunt o mulțime de opțiuni, trei comenzi macro pot fi setate pentru scroll-ul de pe mouse. Se ajunge la un total de 11 comenzi macro. Sunt cinci profile ce pot fi memorate și chiar se poate seta ca un buton al mouse-ului să facă switch între profile.

Comenzile date în interfața driverului sunt procesate puțin mai lent, deși aveam un laptop Dell XPS 15z cu Intel Core i5, 4 GB memorie RAM, placă grafică dedicată. Sunt doar secunde și ne pierdem în detalii.

Se poate seta viteza mouse-ului, senzitivitatea, viteza scroll-ului sau a dublu click, polling rate la 250 Hz, 500 Hz sau 1000Hz. Dat la 5700 dpi și 1000Hz aleargă ca nebunul pe display, răspuns rapid și viteză mare.

Luminile mouse-ului pot fi setate – 16 milioane de culori la alegere. Pe lângă culoare se alege și intensitate: mare, mijlocie, scăzută sau deloc + pulsația sa – fixă, mică, mijlocie, rapidă. Profilele pot fi salvate în calculator.

Performanță

Un mouse excelent pentru o nișă, a celor care preferă jocurile MMORPG / RTS, dar se potrivește și pentru browsing, deși mare parte din opțiunile adus de Genius DeathTaker nu sunt puse în valoare. Sunt peste 50 de comenzi macro ce pot fi presetate în cele 11 zone ce le oferă mouse-ul. Viteza de funcționare îi incredibilă și greu te întorci spre un alt tip de mouse.

Genius a făcut treabă bună. A realizat un mouse care concurează la nivel de dotări cu Logitech sau RAZER, dar nu are faima acestora în spate.

Se mișcă repede și pentru că are un procesor în spate și viteza de răspuns ajunge la 1 ms, de 8x mai mult decât la un mouse obișnuit. Durata de viață a acestui mouse ajunge la opt milioane de click-uri potrivit afirmațiilor făcute de Genius la lansarea lui DeathTaker odată cu CES 2012 din Las Vegas.

Preț

Prețul recomandat de către Genius – 269 lei. Din păcate nu l-am găsit în oferta vreunui magazin online din țara noastră, am să-l mai caut și când îl găsesc revin cu un link spre site, fac un update la articol.

Concluzii

L-am avut mai multe zile și abia când am început să-l disec am realizat cât de multe oferă acest micuț mouse al Genius din seria lor GX Gaming. De la cele șase contragreutăți de care nu știam și pentru care am primit bobârnace pe facebook până la zecile de opțiuni din driverul ce însoțește mouse-ul în pachet. Nu m-aș plictisi de el în următoarele luni și mi-ar permite să am un browsing mai facil, deși este pus în valoare pe partea de gaming.

Îmi place că Genius începe să iasă din zona de periferice low-end și urcă. Mereu trebuie să aibă în minte că cerințele unui target nișat sunt mult mai severe decât publicul de masă. Recomand Genius DeathTaker pentru cei care caută un mouse de gaming, dar și pentru cei care doresc un mouse la care să customizeze cât mai multe elemente.

Puncte forte
– design;
– multe opțiuni;
– viteză în browsing și în jocuri;
– durată mare de funcționare;
– preț bun în raport cu ceea ce oferă, Microsoft Arc Touch costă peste 200 de lei și nu are opțiunile lui Genius DeathTaker.

Puncte slabe
– puțin cam mic pentru mâna unui bărbat;
– unele butoane nu pot fi accesate așa ușor.

Preț – 189 lei

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.