Mouse de gaming Genius Maurus – review

24/07/2012

Nu sunt specialist în jocuri și nici în mouse-uri destinate acestui segment. Spun asta ca să clarific de la bun început. Utilizez zi de zi un Arc Touch de la Microsoft care este perfect pentru ce fac cel mai des – browsing.

Totuși, am primit cu interes pe lângă boxele Genius SP-i250G și un mouse denumit Maurus. În pachet dați de mouse, instrucțiunile într-un manual ce dorește să impresioneze. Știu că un mouse de gaming veritabil trebuie să ofere multe butoane care să poată fi customizate, aranjate după plac + rată de refresh rapidă pentru că în jocuri ai nevoie de precizie și viteză de reacție.

La Maurus nu am dat de prea multe butoane: click dreapta și stânga, scroll pe centru cu rotiță din silicon ca pe vremuri. Se adaugă două butoane în plus, pe dreapta și stânga. Sunt cam greu de accesat, dar sunt singurele pe care le-am remarcat.

Genius Maurus se laudă cu 6400 fps, accelerație de 20 Gs, detecție la nivelul a 1 – 5 mm, fără sleep mode, cablu de 1.8 metri cu USB 2.0 placat cu aur. Nu ai nevoie de niciun driver la conexiunea cu calculatorul. Nici nu-mi amintesc de la Windows XP până la zi când a fost nevoie de un driver instalat de pe un cd ca un mouse să fie recunoscut. Firul este destul de lung pe USB 2.0, aștept și primul mouse pe USB 3.0. Firul lui Genius Maurus a fost fabricat din ceva moale, soft, nu este din plastic sau cauciuc.

Culoarea utilizată este negru ușor lucios. Au pus un scorpion și sigla GX pe care au făcut-o special pentru seria de gaming. Se luminează intermitent când aveți mouse-ul conectat la PC.

Mi-a plăcut că plasticul lucios de la zona superioară nu s-a păstrat și la baza sa, locul în care-l ții în mână. Acolo au ales un plastic cauciucat, plăcut la atingere.

Mi-a displăcut cum funcționează în browsing, rotița de scroll este enervantă + mouse-ul este ceva cam static și când vrei să-l miști se urnește cam greu, are o bază ce-l face mai greu de manevrat, prea așezat ca să spun într-un termen figurat. Nici click dreapta sau stânga nu mi-au fost pe plac, joc prea mare.

M-a impresionat cum se descurcă în jocuri. Acolo este în elementul lui. În Driver San Francisco uimește prin rata de refresh, te obișnuiești repede cu el, foarte precis în ceea ce faci. Tot pe partea pozitivă pot pune și forma anatomică, îl prinzi bine în mână, nu-i prea mare, dar nici minion, forme calculate.

Prețul său în magazinele românești este în jurul a 130 de lei. Mi se pare destul de scump pentru ceea ce oferă. Îl recomandă rata de refresh, designul plăcut ce mizează pe simplitate.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.