Mouse gaming wireless Trust GXT 926 Redex II – review

29/10/2024

Am testat destul de multe produse Trust până la această dată, iar acum revin cu un mouse de gaming fără fir, unul care este propus la un preț cel puțin decent. Uneori nu este suficient ca un gadget să fie accesibil și doar atât, așa că rămâne să stabilim la sfârșit dacă Trust GXT 926 Redex II oferă suficient de multe raportat la cât costă.

Specificații mouse gaming wireless Trust GXT 926 Redex II

Date tehnice

Mouse gaming
Trust GXT 926 Redex II
SenzorOptic, model PMW3325, rezoluție reglabilă în pași de 100 DPI de la 200 la 10.000 DPI
Viteză de urmărire100 IPS
Rată de urmărire125/250/500/1000 Hz
Accelerare maximă20G
Switch-uriKailh
Durată de viață switch-uri80 de milioane de acționări
ConectivitateRF 2.4 GHz wireless prin dongle din pachet și USB-C
Baterie și
Autonomie
750 mAh (3.7V)
până la 65 ore
Dimensiuni (aprox.)125 x 63 x 41 mm (L x l x h)
Greutate102 grame

Pachet, design și construcție

Mouse wireless de gaming Trust GXT 926 Redex II
🔺Întreaga parte superioară a mouse-ului poate fi detașată, fiind realizată din două elemente separate.

Am primit mouse-ul în cutia de retail sigilată, în care mai este mini adaptorul RF 2.4GHz pe USB-A și un mic ghid de utilizare:

Trust GXT 926 Redex II este un mouse cu formă clasică, să zic. Nu este nici de tip ergonomic, nu este nici foarte compact și este potrivit pentru ambele mâini. Într-adevăr, este mai potrivit pentru mâna dreapta, dar nu din cauza formei, ci prin existența celor două butoane de pe lateral, care vor putea fi apăsate de dreptaci cu degetul opozabil (police). Pe lângă butoanele de click stânga și dreapta și rotița de scroll, mai avem unul in spatele acesteia, cel pentru trecerea prin valorile DPI.

Pe spatele mouse-ului mai apar alte două butoane. Unul este de tip slider, cu trei poziții – oprit, iluminare doar la rotița de scroll și logo-ul GXTrust și iluminare și cu banda din spatele mouse-ului. Cel de-al doilea buton face trecerea prin modurile de iluminare, pe care le poți seta, la fel ca valorile DPI, din aplicația dedicată.

Trust GXT 926 Redex II nu este cel mai ușor mouse wireless de gaming, dar nici că se laudă cu așa ceva pe undeva. La 102 grame nu mi se pare cel mai potrivit pentru mișcări cu adevărat rapide, dar nu este un mouse pentru gaming profesionist, mai degrabă amator spre entuziast.

Plasticul din care este realizat Trust GXT 926 Redex II este unul fin, pe care îl simți plăcut la atingere. Mare parte din acest plastic (55%) este reciclat, de tip rABS (recycled ABS) și PCR (Post-Consumer Recycled). Nu este neapărat un plastic pretențios sau de cea mai bună calitate și, în plus, urmele mâinii, amprentele degetelor apar imediat pe mai toată suprafața.

Pe laterale poate părea din poze că este un alt tip de material, dar este același plastic, cu câteva linii curbe în relief care probabil ar trebui să genereze un grip mai bun. Nu prea se întâmplă asta, Trust GXT 926 Redex II este relativ alunecos. Nu înseamnă că-l vei pierde din mână, ci doar că aderența putea fi mai ridicată.

Partea superioară a mouse-ului Trust GXT 926 Redex II poate fi desfăcută complet. Sunt două elemente. Unul în spate, care se prinde de carcasă prin magneți și care se desface relativ ușor. Sub acesta se observă parte din sistemul de iluminare și un locaș pentru micuțul adaptor RF. Poți desface și partea mai din față, cea unde sunt butoanele pentru click stânga și dreapta. Nu am înțeles exact de ce ai această posibilitate, poate pentru ceva mentenanță, pentru a mai curăța din când în când zona de switch-uri și cea a rotiței de scroll.

În fine, Trust GXT 926 Redex II este un mouse construit corect. Chiar dacă materialele nu sunt de-a dreptul excelente, asamblarea este mai mult decât decentă, iar finisările de detaliu chiar m-au impresionat. Nu am găsit vreo muchie mai slab tratată, care să agațe sau să fie cât de puțin deranjantă. La fel și pentru îmbinări, toate sunt la nivel și cu distanță minimă și constantă între ele. 

Utilizare

🔺Aplicația dedicată acestui mouse oferă suficiente opțiuni, dar este ușor de înțeles și de parcurs.

Producătorul recomandă acest mouse pentru mai toate tipurile de gaming – FPS, MMO, RPG, RTS și MOBA. Nu aș spune că nu este chiar așa, dar, cum am spus și câteva paragrafe mai sus, nu-l văd pe Trust GXT 926 Redex II să fie ales de profesioniști sau de gameri înrăiți, extrem de competitivi. Din partea mea, așa cum l-am descoperit eu în câteva zile de test, este un mouse care se pretează la gaming amator, dar care poate fi folosit cu succes și în orice alte activități: office, creație, proiectare.

Spun asta, fiindcă este suficient de precis, nu a dat niciodată erori sau mișcări fantomă, cum se spune. În plus, este confortabil în utilizare, are o formă și dimensiuni potrivite inclusiv pentru cei cu mâini mai mari, ca mine, de exemplu. Greutatea de 102 grame poate că nu este ideală pentru anumite jocuri, dar pentru altele nu-i deloc o rea, mai ales pentru activități non-gaming.

Chiar dacă nu sunt complet silențioase, click-urile nici gălăgioase nu sunt. Mai deloc aș spune, cu un zgomot ușor înfundat, să-l numesc. La fel și pentru rotița de scroll, care nu face mult zgomot.

Pe partea de personalizare, există o aplicație dedicată mouse-ului Trust GXT 926 Redex II , una care este suficient de simplă, dar care pune la dispoziția utilizatorului mai toate setările de care are nevoie. De la DPI, la modul de iluminare, la sensibilitate și alte mici ajustări și până la înregistrări Macro.

Capturi de ecran din aplicația mouse-ului Trust GXT 926 Redex II:

Toate setările și reglajele pot fi salvate pe profiluri diferite. Sunt trei gata existente, dar mai poți crea alte 9, pentru un maxim de 12 profiluri, deci. Acestea vor fi salvate în memoria mouse-ului, deci le poți parcurge și pe alt PC decât cel pe care ai instalată aplicația dedicată.

Singurul lucru pe care l-am găsit deranjant la partea de aplicație, este că absolut fiecare produs trust pe care l-am testat a venit cu aplicația lui. Așadar, dacă vei avea, să zicem, 3 – 4 gadgeturi Trust, pentru fiecare vei instala o altă aplicație. Nu înțeleg de ce Trust nu creează o singură aplicație pentru toate, așa cum au mai toți ceilalți producători de astfel de periferice.

Conectivitate

Mouse wireless de gaming Trust GXT 926 Redex II
🔺Mouse-ul poate fi folosit și prin conexiune cu fir, portul USB-C permite asta, în același timp încărcând bateria integrată.

Aici, este simplu. Introduci micul adaptor RF într-un port USB-A al PC-ului, iar mouse-ul se conectează automat și instant la acesta. De acolo nu am avut parte de deconectări, iar până pe la 5 – 6 metri depărtare, fără obstacole, mouse-ul s-a comportat exemplar.

Poți folosi, de asemenea, Trust GXT 926 Redex II și direct conectat la PC prin cablul din pachet, cel cu lungime de 1.6 metri. Acesta este îmbrăcat în țesătură textilă care ar trebui să-i confere o rezistență ceva mai ridicată în timp, dar este moale și nu încurcă mai deloc în utilizare.

Autonomie

Mouse wireless de gaming Trust GXT 926 Redex II
🔺Cu circa 50 de ore de autonomie, mouse-ul nu impresionează neapărat, dar nici nu dezamăgește.

Producătorul anunță o autonomie de până la 65 de ore, în anumite condiții de utilizare, pe care însă nu le precizează. Din testele mele, bateria de 750 mAh poate rezista în jur de 45 – 50 de ore, la un DPI de 800, cu pooling rate de 1000Hz și cu iluminarea RGB pornită la nivel maxim de intensitate.

Preț

Mouse gaming wireless Trust GXT 926 Redex II135 de lei pe eMAG.ro (preț valabil la data publicării review-ului).

Trust GXT 926 Redex II
4 / 5 Gadget Score
Pro
  • calitate de fabricație bună, cu finisări cu adevărat bine executate;
  • experiență de utilizare corectă;
  • multe setări în aplicația dedicată, cu profiluri ce pot fi salvate direct în memoria dispozitivului;
  • autonomie decentă.
Contra
  • urmele mâinii și ale degetelor apar imediat pe suprafața mouse-ului;
  • fără a fi neapărat un minus al acestui mouse, faptul că pentru fiecare dispozitiv Trust este nevoie de câte o aplicație separată se poate dovedi enervant dacă ai mai multe periferice de la acest producător.
Concluzii

Trust GXT 926 Redex II nu m-a dat pe spate cu nimic, dar, în același timp, nu a dezamăgit pe nicio direcție. Mai ales raportat la prețul său, acest mouse wireless de gaming pot spune că merită avut în vedere. Nu iese în față cu ceva anume, dar ceea ce promite face bine. Pentru mine, singura nemulțumire mai serioasă are legătură cu faptul că pentru fiecare periferic Trust există câte o aplicație dedicată, așadar dacă ai mai multe gadgeturi de la acest producător, vei instala prea multe programe diferite. Dar, până la urmă, acest dezavantaj nu este neapărat strict al acestui mouse, ci al gamei Trust.

Design
Conectivitate
Utilizare
Autonomie
Pret / Specificatii

Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.