ASUS ROG Ally și Lenovo Legion Go folosesc procesoare AMD din seria Ryzen Z1. Nu a trecut mult timp și a venit și răspunsul Intel & MSI prin MSI Claw ce a debutat în marja CES 2024.

Am extras mai multe informații din comunicat:

🎮 display-ul este de 7 inci și permite control tactil, iar rata de refresh este la 120Hz;

🎮 procesor din seria Intel Core Ultra cu tehnologia Intel Xess ce ar îmbunătăți FPS-ul și de aici ar reieși o experiență de utilizare cât mai bună și în jocurile AAA (cele ce necesită putere de procesare din plin);

🎮 tehnologie MSI Cooler Boost Hyperflow ce asigură un flux de aer cât mai bun și o răcire a componentelor interne;

🎮 MSI Center M dorește a fi o platformă software intuituvă pentru a customiza caracteristicile și setările importante. Aici este adus și un lansator rapid de jocuri;

🎮 baterie de 53Whr (MSI spune că este cea mai mare baterie adusă pe un produs din această categorie), iar autonomia ar fi de 2 ore (la ASUS ROG Ally obțin până în 1 oră).

Un aspect interesant este că include și MSI App Player ce pe lângă jocurile dezvoltate pentru Windows oferă acces și la jocurile…, Android.

Declarație oficială:

În cadrul angajamentului nostru de a îmbunătăți experiența de joc pentru utilizatorii noștri, ne propunem să abordăm problemele de pe piață și să ne dedicăm eforturilor în domeniul dispozitivelor portabile“, a declarat Eric Kuo, vicepreședinte executiv & Director General NB BU la MSI. “Am pus la punct design-uri specifice adaptate exclusiv pentru gameri, debutând cu primul nostru terminal portabil, Claw, care redefinește standardele pe piața terminalelor portabile.

Mă bucur să văd că și alte companii cu ștaif intră în hora consolelor portabile cu Windows. Așa vom avea prețuri mai bune, tehnologie cât mai bine pusă la punct etc. Pe lângă faptul că MSI se alătură ASUS și Lenovo, un pas important mi se pare că-l face și Intel ce a sesizat oportunitatea.

Mai multe detalii puteți afla pe site-ul MSI. Vom depune toate diligențele necesare spre a testa acest produs când ajunge pe canal oficial și în țara noastră. Sunt mai multe variante ale MSI Claw, iar prețul în SUA variază între 699 și 799 dolari.

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.