Sectorul de gaming se pare că nu mai este pe aceeași creștere pe care a cunoscut-o de mulți ani încoace, dar încă reprezintă o piață din care mai toată lumea își dorește o felie cât mai consistentă. Pentru asta, se inventează noi produse, noi concepte, accesorii ori periferice. Totuși, dispozitivele ce-ți permit rularea jocurilor sunt baza, fiindcă fără acestea degeaba ai în portofoliu diferite gadgeturi conexe. Când spun dispozitive ce rulează jocuri, mă refer desigur la PC-uri (desktop ori laptop), la console, de diferite feluri, dar și la televizoare, de ce nu.

ASUS rămâne unul dintre producătorii ce-mi lasă impresia că inovează constant, că își asumă anumite riscuri atunci când lansează fel de fel de noi dispozitive. Laptopuri cu ecrane duale sau care se pliază ar fi doar două dintre cele mai elocvente exemple din ultimul timp.

Divizia ROG a taiwanezilor nu bate nici ea pasul pe loc și cea mai nouă exprimare a spiritului inovator o reprezintă consola portabilă de gaming ce rulează Windows 11. ROG Ally poate fi considerată mult mai mult decât atât, fiind practic un mini PC cu ecran Full HD integrat, adică un computer la purtător. Avem deja pe site primele impresii, publicate la cald imediat după lansarea națională, iar acum vin către voi cu detalii complete, după ce am avut consola la test pentru mai bine de o lună.

Specificații consolă portabilă gaming ASUS ROG Ally

Date tehnice

Consolă gaming
ASUS ROG Ally
EcranIPS, glossy, 7 inch, raport 16:9, rezoluție Full HD 1920 x 1080 pixeli, 314 ppi, 120 Hz, 7 ms, 100% sRGB, 500 niți, Gorilla Glass Victus
ProcesorAMD Ryzen Z1 Extreme, arhitectură Zen4 pe 4 nm, octa-core cu până la 5.1 GHz frecvență Boost, 16 fire de execuție, memorie cache totală de 24MB, TDP 9 - 30W
Memorie16 GB LPDDR5-6400 dual-channel
SSD 512 GB M.2 (2230) NVMe PCIe Gen. 4
slot card microSD UHS-II (SD, SDXC și SDHC)
GPUAMD Radeon Graphics, AMD RDNA 3, 12 cores cu până la 2.7 GHz, maxim 8.6 Teraflops
Sistem de operareWindows 11 Home 64-bit preinstalat
ConectivitateWi-Fi 6E 802.11 a/b/g/n/ac/ax, tri-band (2.4, 5 și 6 GHz), Bluetooth 5.2, 1 x USB Type-C 3.2 Gen2 cu suport DisplayPort 1.4 și încărcare la 65W, 1 x ROG XG interfață mobilă, 1 x jack audio combo de 3.5 mm, 1 x microSD reader
Alte informațiidifuzoare stereo Hi-Res cu suport Dolby Atmos, microfon încorporat, senzor amprentă integrat în butonul Power, iluminare RGB cu Aura Sync, senzor giroscop pe 6 axe, feedback haptic HD
BaterieLi-Ion de 40 Wh cu 4 celule, încărcător de 65W pe USB-C
Greutate608 grame
Dimensiuni280 x 111 x 21.2 - 32.4 mm (L x l x h)

Pachet, design și construcție

Consola portabila gaming ASUS ROG Ally

Suportul din carton din pachet este binevenit, dar nu ceva de care să nu te poți despărți.

Unitatea ajunsă la mine a venit în cutia de retail sigilată. Înăuntru am găsit consola, un suport din carton ceva mai zdravăn, adaptorul de alimentare cu mufă USB-C, ghid de utilizare și certificat de garanție:

Suportul de carton nu este neapărat ceva pe care să-l folosești intens. Este binevenit, dar nu-l văd a rezista mult timp, mai ales dacă îl vei lua des cu tine, așa cum se presupune că vei face cu consola, ce este portabilă.

ROG Ally se prezintă cumva așa cum te aștepți de la un astfel de gadget. Asta nu-i deloc ceva rău, fiindcă înseamnă că nu a încercat să impresioneze neapărat, ci și-a dorit să fie în primul rând ergonomică, ușor de folosit în jocuri.

Elementele de design ce ies în evidență sunt luminile RGB din jurul joystick-urilor direcționale. Sunt inele ce luminează plăcut și ale căror culori pot fi sincronizate cu ale altor produse compatibile și ele Aura Sync.

Logo-uri și denumiri ROG pot fi observate din loc în loc, fie sub forma unor triunghiuri ce reflectă lumina ca niște holograme multicolore, fie sub forma unor gravări sau chiar a decupajelor cu rol de grile de aerisire de pe spatele dispozitivului.

Butoanele de control sunt așezate standard, dacă ai mai folosit un controller de tip PS sau Xbox atunci nu ai cum să te încurci la ROG Ally.

Pentru mine, toate butoanele sunt poziționate optim, nu mi s-a părut că trebuie să fac vreun efort să ajung la oricare dintre ele. Și feedback-ul pe care îl oferă la apăsare ori mișcare mi s-a părut mai mult decât ok.

Consola se așează bine în mână, cel puțin în cazul meu, cu mâini direct proporționale ca mărime cu înălțimea de 1.95 m. Chiar și așa, s-au jucat mult pe ROG Ally și ambii mei băieți, unul de 6 ani, celălalt de 10 ani, și nici ei nu s-au plâns de nimic. Deci, dimensiunile și ergonomia sunt ambele optime pentru mai toate tipurile de utilizatori.

ROG Ally vine doar în culoarea albă pentru carcasă, iar asta înseamnă că pot apărea și anumite urme de la mâini și din alte direcții, odată cu trecerea timpului. Cât am folosit-o noi nu am observat că ar rămâne urme care să nu poată fi șterse ușor. Plasticul este de bună calitate, fin la atingere, nici lucios, dar nici rugos.

Asamblarea, construcția la modul general, este foarte solidă, consola este zdravănă și pare a rezista bine în timp. Finisările, cu tot ce înseamnă acestea, sunt extrem de bine prelucrate, nimic nu lasă impresia decât de atenție la detalii.  

Ecran și sunet

Consola portabila gaming ASUS ROG Ally

Un ecran IPS excelent, dar cu margini prea late de jur-împrejur.

Încep aici cu ceva ce poate ține și de capitolul anterior. Adică, marginile generoase din jurul ecranului. Sunt foarte masive sus și jos și destul de late și pe laterale. Dacă toate ar fi fost mai înguste, ar fi putut fi integrat fără probleme un display cu diagonala de 8 inch.

Cam atât cu orice comentariu negativ care poate fi pus în preajma ecranului. Dacă cu ocazia primelor impresii spuneam că nu avem culori cu adevărat vibrante sau contrast ridicat, acum, după ce am folosit mult consola, pot spune că aceste afirmații nu prea stau în picioare.

Ok, nu avem nuanțe saturate sau negru absolut ca la un panou OLED, dar pentru un IPS nu prea pot cere mai mult. Și este altceva ce iese în evidență, anume intervalul dinamic. Contrastul este bun, dar nu exagerat tocmai pentru a putea fi redate corect detaliile atât din zonele puternic iluminate, cât și din cele întunecate ale aceleiași scene. Iar aici ROG Ally stă chiar bine, iar asta contează enorm în jocuri, unde poți observa multe detalii în orice scenariu, orice cadru. Fie că vorbim despre scene de tip contre-jour, fie de cele în întuneric, ecranul lui ROG Ally chiar scoate bine în evidență ceea ce este în acele zone din imagine.

Luminozitatea s-a dovedit mai mult decât suficientă în orice situație, chiar și când am folosit consola afară, în lumină naturală. Direct cu soarele să se reflecte din ecran este evident că nu mai vezi mare lucru, dar nu cred că va sta cineva în astfel de poziție să se joace pe o consolă. Oricum, sticla de protecție, deși face ecranul unul glossy, nu reflectă chiar atât de tare mediul ambiant. Ba aș spune că mult mai puțin decât mă așteptam. 

Rata maximă de refresh de 120 Hz face ca tranzițiile să fie fluide și fără „sincope” să zic așa, iar timpul de răspuns de 7 ms, deși poate părea ceva cam ridicat, nu am văzut să creeze neajunsuri în gameplay.

Consola portabila gaming ASUS ROG Ally

Ecranul este cu siguranță un punct pro, la fel cum este și sunetul. Cele două difuzoare așezate frontal, către colțurile de jos ale ecranului, trimit undele sonore direct către tine, ca utilizator. Asta contează mult, dar mai mult contează calitatea, ce este excelentă pentru un astfel de dispozitiv. Nu avem bass din plin, dar sunt și ceva frecvențe joase pe acolo. Nu sunt forțate, deci nu strică în vreun fel experiența, iar mediile sunt perfect conturate și exacte, pe oricare spectru. La fel înaltele. Sunt acolo și sunt bine reprezentate.

Foarte tare mi-a plăcut însă spațialitatea, modul în care reușește ROG Ally să „împrăștie” sunetul. Par a fi acolo mai mult de două difuzoare, ceea ce este chiar impresionant.

Volumul maxim este mai mult decât suficient, indiferent de conținutul redat și de împrejurări. Eu nu m-am văzut nevoit să trec vreodată peste 60%. Important este că inclusiv la 100% din capacitate nu sunt percepute degradări serioase ale calității, iar la această setare sunetul poate fi comparat cu al unor laptopuri serioase sau chiar cu al unor mici boxe portabile.

Și prin jack-ul de 3.5 mm situația bună se păstrează. Ba chiar este cu mult mai bine aici. Calitate de top, Hi-Fi aș spune, nimic nu lipsește din peisaj. DAC-ul din ROG Ally este cu siguranță unul bine ales și reușește să genereze inclusiv un volum maxim absolut uriaș. Cu căștile ROG Cetra II Core experiența este excelentă, dar și cu căști over-ear ai parte de același tratament superior pe partea acustică. ROG Ally poate fi foarte bine și sursă audio pentru piesele tale preferate. 

Hardware, sistem de operare și aplicații

Chipset-ul grafic integrat în CPU este la nivel de placă video dedicată de acum 3 – 4 ani.

Aici, în centru este cu siguranță procesorul AMD Ryzen Z1 Extreme. Este o piesă de senzație ce recunosc că nu mă așteptam să se descurce atât de bine în sarcinile pe care i le-am solicitat. Vedeți exemple în capitolul următor.

Procesorul este fabricat printr-un proces de litografiere pe 4 nm, iar arhitectura este una de excepție, numită Zen4. Sunt 8 nuclee ce toate pot urca în boost până la nu mai puțin de 5.1 GHz, iar memoria cache este în total de 24 MB. Nici nu aș numi acest procesor unul strict pentru dispozitive mobile la cât este de puternic.

Unde mai adaugi și acceleratorul grafic integrat. AMD Radeon Graphics, cu 12 unități de calcul de tip RDNA 3 și care își ia din memoria RAM a dispozitivului până la 4 GB, este incredibil de performant. Din partea mea este undeva la nivelul unei plăci video dedicate precum NVIDIA GeForce GTX 1650. Ok, vorbim despre o placă lansată acum mai bine de 4 ani, dar pentru mine este uimitor nivelul la care a ajuns AMD cu chipset-urile grafice integrate în CPU.

Memoria RAM este de 16 GB dual channel și este de tip LPDDR5 la 6400MT/s. Mai mult decât suficient după cum am aflat de-a lungul testelor.

Spațiul intern de stocare este de tip SSD în format M.2 2230. Interfața este NVMe PCIe Gen4, deci nici aici nu prea poți cere mai mult, mai ales că vom vedea mai jos vitezele maxime pe care unitatea le poate atinge.

Capturi de ecran din CPU-Z cu informații despre ansamblul hardware de pe ASUS ROG Ally:

Una dintre cele mai importante caracteristici pentru această consolă este, după părerea mea, rularea sistemului de operare Windows 11 Home. Nu vorbim despre o adaptare a acestuia, ci de o versiune identică cu ceea ce găsim pe orice PC. Este foarte tare că prin asta ROG Ally nu este doar o consolă, ci este un mini computer, unul ce-ți permite astfel să faci cu mult mai multe în afară de jocuri.

Pe de altă parte, Windows 11 se dovedește și un minus, în anumite situații. Asta fiindcă acest SO este făcut să fie operat cu maus și tastatură și mai puțin de pe ecranul tactil ori, mai rău, din butoanele pe care le presupune o consolă de gaming. În plus, inițial erau multe bug-uri, consola s-a mai blocat, refuza să afișeze tastatura virtuală pe ecran și astfel era greu să introduci anumite date (user și parolă în anumite platforme, de exemplu) și multe, multe altele. Pe măsură ce veneau update-uri, experiența s-a îmbunătățit din ce în ce, dar nici la mai bine de o lună nu pot spune că Windows 11 pe ROG Ally este chiar ceea ce trebuie. Un exemplu cât se poate de simplu este modul în care poți închide ecranul. Păi nu prea poți prin apăsarea butonului Power, ca la un telefon / tabletă. Este Windows și asta înseamnă că fie relgezi un timp scurt pentru intrare în stand-by, fie faci asta prin metoda clasică – Start / Power / Sleep. Numai că, unul dintre bug-urile exemplarului de test era că nu mai revenea din Sleep prin apăsarea butonului Power. Așadar, țineai apăsat mai mult butonul Power până consola se oprea complet, iar apoi o reporneai. Și mai sunt chestii mai mult sau mai puțin minore ce m-au enervat de-a lungul testului.

Oricum, din partea mea Windows 11 este un plus, chiar dacă vine cu acele neajunsuri. Asta fiindcă ai libertatea pe care ți-o oferă acest SO. Mă refer la faptul că poți rula jocuri din orice platformă compatibilă cu Windows, dar și toate programele / aplicațiile dorite. Și, până la urmă, ROG Ally este o consolă, iar dacă o vei folosi cel mai mult pentru asta, nu te va dezamăgi. Intri direct în Armoury Crate, unde îți aduci toate jocurile instalate pe consolă, din orice platformă, și le pornești direct de acolo, fără alte bătăi de cap.

Trebuie spus, de asemenea, că pentru a avea parte de o experiență cât mai plăcută este nevoie să personalizezi cât mai atent tot ce poți din Armoury Crate. Da, aici vei găsi suficiente opțiuni spre a configura butoanele pentru cele mai folosite funcții și nu numai. Vei petrece ceva timp prin Armoury Crate ca să ai totul așa cum vrei, vei mai face reajustări pe parcurs, dar până la urmă ai șanse să te alegi cu ceea ce ai nevoie.

Ca aplicații preinstalate pe ROG Ally, amintesc câteva dintre cele mai importante, dintre care, așa cum am precizat deja, Armoury Crate este baza. Mai avem AMD Software, Dolby Access, MyASUS, Realtek Audio Console și Spotify, printre altele. Nimic ieșit din comun. 

Performanță

Am rulat testele de benchmark pe care le impun fiecărui laptop ori desktop PC, tocmai fiindcă… Windows 11. Rezultatele sunt foarte bune pentru un dispozitiv precum ROG Ally. Nu mă refer că sunt bune la modul general, ci bune pentru o consolă portabilă, pe atât de compactă și de ușoară precum este aceasta.

Teste benchmark

Consolă gaming
ASUS ROG Ally
CPU-Z (puncte)
Single Thread
Multi Thread

675.4
6752.4
Cinebench R20 (puncte)5663
Cinebench R23 (puncte)
Single Core
Multi Core

1759
14594
PCMark 10 (puncte)7238
3DMark (puncte)
Time Spy
Fire Strike
Night Raid

3197
7481
29216
Novabench (puncte)3882
Geekbench 6.1.0 (puncte)
CPU Single-Core
CPU Multi-Core
GPU OpenCL
GPU Vulkan

2521
11296
31085
36558
CrystalDiskMark (MB/s)
SEQ1M Q8T1
Read
Write
SEQ1M Q1T1
Read
Write
RND4K Q32T1
Read
Write
RND4K Q1T1
Read
Write


4300.69
1828.54

2192.43
1660.95

442.30
428.09

59.65
154.87
Final Fantasy XV (puncte)
Full HD 1080p (HQ)

2729 (Slightly Low)

Testele de benchmark rulate pe ASUS ROG Ally:

Pentru jocuri, am ales PUBG, Cyberpunk 2077 și F1 2022. Foarte greu să fac capturi de ecran în acestea, așa că am făcut mai rapid poze ecranului, când am putut. Toate testele au fost efectuate în modul Turbo, cel mai puternic, cu consola în priză, pentru a beneficia de maximul de 30W acordați procesorului. În Turbo, dar pe baterie, sunt repartizați 25W. În modul Performance sunt alocați 15W, iar pe Silent se coboară la 10W. În ultimele două moduri, puterea este aceeași fie că avem consola legată la priză sau nu.

În PUBG, cu rezoluție Full HD și setările pe Ultra, am prins o medie de 56 fps. Au fost și frame drop-uri, dar și momente în care s-au atins aproape 70 fps. Cu setările pe Low, dar tot pe Full HD, am avut o medie de 97 fps, fără vreun frame drop evident.

În Cyberpunk 2077, în Full HD, cu setările pe Medium și fără AMD FidelityFX Super Resolution 2.1 activat, am prins în medie 26 fps. Pe HD 720p, cu setările pe High și cu AMD FSR 2.1 activat, am urcat la nu mai puțin de 76 fps.

În F1 2022, pe Full HD și setări Medium am prins în medie 80 pfs, pentru ca pe HD 720p să urc la un fps mediu de 147. De ambele dăți AMD FSR2 a fost activat.

În timpul testelor am monitorizat temperaturile de pe componentele interne, iar rezultatele sunt mai jos:

După cum se vede, sistemul de răcire își face treaba destul de eficient. Da, sunt temperaturi ridicate atât pe CPU, cât și pe GPU, dar aici avem o consolă portabilă, compactă și ușoară.

Sistemul de răcire include două ventilatoare sub carcasă, ce preiau aerul din spatele consolei, pe care îl evacuează prin fantele de pe marginea de sus. Ventilatoarele sunt destul de zgomotoase când se învârt la maximum, iar curenții de aer ce ies pe sus sunt surprinzător de puternici. Nu prea deranjează, fiindcă aerul se duce cumva departe de tine.

La exterior, consola se încălzește evident în jocuri, mai ales în cele solicitante. Cel mai tare se simte fierbinte chiar în dreptul evacuărilor de aer, dar și pe mai tot ecranul, cu zonele cele mai încinse spre partea de sus a consolei. Nu mi s-a părut niciodată că temperaturile de la exterior sunt copleșitor de ridicate.

Conectivitate

Consola portabila gaming ASUS ROG Ally

Încă un port USB-C sau altul pentru ieșire video și nu aș fi avut ce să găsesc negativ la acest capitol.

Aici ar fi capitolul unde mi-aș fi dorit ceva în plus, un port în plus, mai exact. ROG Ally vine cu un singur USB-C, ce preia atât rolul de port de încărcare, cât și de ieșire video. Astfel, dacă vrei să conectezi consola la un ecran extern, fie el TV sau monitor, nu vei putea să o și ai la încărcat în același timp. Există un adaptor de la ROG, un hub să-i zicem, ce-ți permite să faci asta, dar mi-ar fi plăcut să-l avem direct în pachetul de retail și nu ca accesoriu separat.

Ally vine și cu interfață ROG XG Mobile, în care poți conecta o placă video externă compatibilă, tot de la ASUS. Adică, poți aduce în ansamblul hardware placă video de până la NVIDIA GeForce RTX 4090 ! Asta înseamnă să mai cheltui de două ori mai mult pe această placă video decât ai plătit pe consolă!

În rest, ROG Ally mai vine cu jack audio combo pe 3.5 mm, ca port fizic, dar și cu slot pentru carduri microSD. Butoanele pentru reglarea volumului și cel Power sunt și ele pe latura de sus, ca toate celelalte menționate până acum.

Consola portabila gaming ASUS ROG Ally

Două LED-uri de status completează lista elementelor de pe latura superioară.

Butonul Power integrează și senzor de amprentă, dar acesta nu reușește să ofere cea mai bună rată de recunoaștere, asta după ce te chinui puțin să înregistrezi amprenta, în primul rând. Apoi, rata este de undeva sub 50%, ceea ce poate fi enervant.

Pe partea wireless, ROG Ally stă bine, cu Wi-Fi ax 6E cap de afiș. Astfel, cu un router compatibil, ai la dispoziție o rețea separată pe 6 GHz, pe care nu sunt deocamdată atât de multe interferențe. Bluetooth este în versiune 5.2, foarte bine și aici.

Autonomie

Consola portabila gaming ASUS ROG Ally

Autonomia variază mult, în funcție de scenariu poți prinde de la mai puțin de o oră până spre 4 ore.

Recunosc că aveam așteptări ceva mai mari de la autonomie. Bateria de 40Wh nu poate oferi, în condiții solicitante, cu jocuri grele, cu luminozitatea ecranului la maxim și cu sunetul din difuzoare la circa 50%, mai mult de 50 de minute în modul Turbo.

Dacă în aceleași jocuri alegi modul Performance, cu luminozitatea ecranului pe al 50% și cu sunetul pe la 35 – 40%, atunci mai poți prinde cam o jumătate de oră în plus, maxim. Adică, vei sta departe de priză circa o oră și 20 de minute. 

Aceste durate pot varia destul de mult în funcție de jocul în sine, de scenariul de joc până la urmă, adică de rezoluția ecranului și de nivelul de detalii. Oricum, mai mult de 2 ore în jocuri nu am prins niciodată, indiferent de ce titlu a fost vorba.

În browsing, video pe YouTube sau pe Netflix, autonomia poate ajunge pe la 3 ore, chiar 3 ore și jumătate. Aici vorbim de luminozitate a ecranului de 50%, mai mult decât suficientă, și de volum de circa 40% în difuzoare.

Încărcarea bateriei de 40Wh cu adaptorul de 65W din pachet nu este cea mai rapidă. Este adevărat că în prima jumătate de oră prinzi mai bine de 40%, dar apoi procesul devine din ce în ce mai lent, iar încărcarea completă durează și mai bine de 2 ore. Nu-i puțin pentru un acumulator de 40Wh.

Preț

Consolă portabilă gaming ASUS ROG Ally4.000 lei pe eMAG.ro, același preț este valabil și pe ASUS eStore. (preț valabil la data publicării acestui review).

Review Box 0
4.2 / 5 Gadget Score
Pro
  • construcție solidă, de bună calitate pe orice direcție;
  • ergonomie studiată, comenzile și butoanele sunt bine amplasate;
  • ecran căruia cu greu îi poți reproșa ceva;
  • sunet extern surprinzător de bun și la un volum mai mult decât suficient, sunet excelent prin jack-ul audio de 3.5 mm;
  • putere de procesare peste așteptări, orice joc rulează cel puțin acceptabil dacă alegi setările potrivite (a se citi nu cu totul pe ultra / maxim în titlurile AAA);
  • sistem de răcire eficient, nici în sarcini grele, susținute, nu apare un throttling evident.
  • Windows 11 aduce toate beneficiile acestui sistem de operare - poți instala orice joc sau aplicație, de pe orice platformă compatibilă și, în plus, astfel nu ai la dispoziție doar o consolă de gaming, ci un mini PC capabil (vezi și puncte contra).
Contra
  • Windows 11 nu este cel mai bine optimizat pentru control prin ecran tactil și butoane de consolă, în plus sunt cam multe bug-uri ce încă necesită atenția dezvoltatorilor software și rezolvare prin update-uri viitoare;
  • un singur port USB-C nu-ți permite să ai consola la încărcat în timp ce este conectată la un ecran extern. Era de preferat încă un USB-C cu suport DP sau un HDMI / DP, fie ele și de tip mini, micro;
  • autonomia în modul Performance și în jocuri mai serioase nu trece de o oră.
Concluzii

Este greu, foarte greu să trag niște „concluzii concludente”, să zic așa… Consola ASUS ROG Ally este pe de o parte un gadget ce parcă nu vrei să-ți lipsească, dacă ți-l și permiți. Dacă inițial nu ți se pare chiar atât de reușită, pe măsură ce te joci, ce o descoperi, înțelegi că nu-i rea deloc. Faptul că rulează Windows 11, așa cum am precizat pe parcursul review-ului, poate fi considerat atât un avantaj, cât și un blestem. Avantaj pentru că ai compatibilitate cu orice joc și aplicație de Windows și inconvenient fiindcă tot mai apar fel de fel de bug-uri și pentru că este greu să navighezi prin interfață prin intermediul ecranului tactil și al butoanelor consolei. Puterea de procesare este la un nivel cu totul neașteptat, mai toate jocurile, inclusiv cele AAA, rulează cel puțin decent, dar autonomia nu este tocmai grozavă. Un port USB-C în plus sau un HDMI ar fi întregit peisajul conectivității, dar, în rest, consola vine cu tot ce trebuie. Prețul? Se poate mai bine și chiar cred că în câteva luni vom vedea ajustări, care vor transforma acest dispozitiv într-unul mai atractiv pentru mai multe persoane.

Design
Ecran
Sunet
Conectivitate
Performanță
Autonomie
Raport preț / specificații

Consola ASUS ROG Ally a fost testată timp d epeste o lună și va fi returnată. Întreg conținutul acestui review aparține strict autorului și nu a fost aprobat sau editat de altcineva.