Hardware

MSI a început săptămâna în forţă, compania anunţând noi device-uri echipate cu Intel Core Gen 13, cât şi alte noi dispozitive de ultimă generaţie.

Împreună cu Intel, MSI, lider mondial în materie de hardware de gaming, a lansat noile desktop-uri de gaming echipate cu procesoare Intel Core din a 13-a generație. Procesoarele Intel Core din a 13-a generație au până la 24 de nuclee și 32 de fire de execuție pentru a oferi cea mai bună experiență de gaming cu performanțele atinse.

MSI dispune de o varietate de desktop-uri de gaming pentru a gamă diversificată de jucători. Seria MEG de la MSI continuă să introducă modele high-end cu caracteristici exclusive MSI, pentru jucătorii cărora le place să încerce funcții noi și unice. Seria MPG Infinite X2 și Codex, cu aspect clasic, și seria MPG Trident 3 și MPG Trident AS cu dimensiuni compacte, au încorporat, de asemenea, performanța procesoarelor Intel Core din generația a 13-a.

Pe lângă faptul că seria MEG dispune și de plăci grafice NVIDIA GeForce RTX 40, funcția HMI (Human Machine Interface) exclusivă a seriei MEG se bucură, de asemenea, de o actualizare majoră. Combinată cu funcția GI a ecranului de gaming MSI, a apărut o funcție HMI 2.0 complet nouă. Echipat pentru prima dată pe MEG Aegis TI5, panoul tactil IPS de 4,5 inci se regăsește acum și pe noul model emblematic al MSI MEG Trident X2, pentru control mai intuitiv.

Anticipând creșterea performanțelor componentelor, MEG Trident X2 are un Air Baffle unic, Silent Storm Cooling 3 și un cooler cu lichid de 280 mm pentru a menține temperatura și zgomotul la un nivel scăzut și pentru a oferi jucătorilor cea mai bună experiență de joc.

În plus, cea mai recentă sursă de alimentare conformă cu ATX 3.0 este adoptată pentru a susține plăcile grafice NVIDIA GeForce RTX 40, oferind o sursă de alimentare mai stabilă pentru sistem.

Noul MPG Infinite X2 este echipat, de asemenea, cu procesoare Intel Core din a 13-a generație, plăci grafice NVIDIA GeForce RTX 40, un cooler cu lichid AIO de 240 mm și cea mai recentă sursă de alimentare conformă cu ATX 3.0. MSI a optimizat sistemul pentru o mai bună stabilitate a performanțelor și a adoptat tehnologia exclusivă de disipare a căldurii Silent Storm Cooling de la MSI pentru a asigura stabilitatea sistemului în condiții de funcționare cu sarcină ridicată.

Pe lângă faptul că oferă performanțe de ultimă generație, MPG Infinite X2 este un sistem mid-tower standard care este compatibil cu diverse componente hardware. Panoul său lateral din sticlă asigură protecție EMI și poate afișa complet și cu stil toate componentele interne.

Seria Trident, care continuă să fie apreciată de mulți jucători, pune un accent deosebit pe dimensiunile compacte. MPG Trident 3 și MPG Trident AS sunt perfecte pentru jucătorii care nu doresc să fie limitați de spațiu. Pe lângă faptul că dispun de procesoare Intel 13th Gen și de plăci grafice NVIDIA GeForce RTX 40, acestea oferă o soluție de răcire excelentă prin intermediul sistemului Silent Storm Cooling. Game Stadium, dezvoltat exclusiv de MSI, este instalat pe desktop-urile de gaming din seria Trident. Interfața de utilizare a acestui software este special concepută pentru controlul prin joystick, astfel încât jucătorii pot folosi doar joystick-ul, fără a mai fi nevoie de tastatură și mouse.

În ultimii ani, MSI s-a îmbunătățit continuu pe piața monitoarelor de gaming. MSI continuă să se dezvolte și nu se mulțumește doar cu succesul său actual. De data aceasta, MSI anunță cel mai recent produs al seriei de monitoare QD de la MSI. MEG 342C QD-OLED dispune de cel mai recent panel QD-OLED cu răspuns GtG ultra-rapid de 0,1 ms și o rată de refresh de 175Hz. Quantum Dot se întâlnește cu tehnologia OLED și combină perfect avantajele ambelor tehnologii pentru a duce acest monitor de gaming la următorul nivel.

În plus, MEG 342C QD-OLED are o profunzime de culoare reală de 10 biți și o gamă largă de culori care acoperă 99,3% din spațiul DCI-P3. Pentru a asigura acuratețea culorilor out-of-box, MSI a pre-calibrat monitorul pentru a se asigura că respectă standardele dE≤2. Acest monitor suportă funcțiile unice Gaming Intelligence de la MSI și poate fi sincronizat cu gama de desktopuri MSI pentru o experiență de joc cât mai bună și avantaje în timpul jocului.

Produsele customizabile MSI pot fi găsite în trei segmente diferite. MEG se află în vârf, cu multe caracteristici exclusive MSI și componente puternice. MPG pune accentul pe personalizare și design, utilizând pe deplin iluminarea RGB și alte caracteristici de construcție ușoară. În cele din urmă, MAG este întruchiparea fiabilității și încrederii, perfect pentru noii veniți în domeniul construcției de PC-uri.

Pentru a satisface pe deplin toate cerințele gamerilor, MSI a lansat noile plăci de bază din seria Z790 și componente PC dedicate pentru entuziaștii DIY. Cea de-a 13-a generație de procesoare Intel și plăcile de bază MSI Z790 utilizează pe deplin memoria DDR5 și semnalul PCIe 5.0, garantând utilizatorilor performanțe și tehnologii de ultimă generație.

Cea mai recentă generație de plăci de bază pentru gaming Z790 de la MSI include ca de obicei, seriile MEG, MPG și MAG. În ceea ce privește poziționarea produselor, specificațiile sau aspectul, MSI oferă de toate pentru toată lumea.

Seria MEG dispune de cele mai bune tehnologii și componente pe care le putem aduna. Pentru a elibera performanța maximă a celui mai recent procesor Intel din a 13-a generație, pentru MEG Z790 GODLIKE sunt adoptate 26+2 faze de alimentare și un design extrem de modul de răcire. Chiar mai mult, conectorii M.2 onboard 7x M.2 cu M.2 Shield Frozr pe două fețe cu design magnetic patentat sunt pregătiți pentru performanțe extreme de stocare. Nu în ultimul rând, porturile duble Thunderbolt 4, 10G Super LAN, Wi-Fi 6E și ecranul tactil exclusiv M-Vision Dashboard fac din GODLIKE un pionier pe piața componentelor de gaming.

Seria MPG este proiectată cu accent pe personalizare, efecte de iluminare RGB și un design unic. Modelul CARBON negru și EDGE alb sunt aici pentru a arăta cine ești cu adevărat. Funcția RGB încorporată și cele mai recente headers ARGB Gen2 permit gamerilor să își personalizeze echipamentul și să se exprime așa cum vor. În plus, butonul Smart Button personalizabil de pe MPG Z790 CARBON WIFI vă permite să controlați o funcție la alegere printr-o singură apăsare de buton. Pentru gameri, conectivitatea Intel 2.5G LAN și Wi-Fi 6E oferă cea mai bună experiență de joc fără compromisuri.

Seria MAG este foarte apreciată de jucători datorită durabilității și stabilității sale fără compromis. Procesul simplu de instalare, interfața ușor de utilizat și materialele de înaltă calitate fac din plăcile de bază MSI MAG cea mai bună alegere pentru gamerii entry-level. Modelul MAG Z790 TOMAHAWK WIFI dispune de un design cu radiator extins complet metalic, condensatori japonezi, o dispunere îmbunătățită cu Server Grade și PCB din cupru îngroșat de 2 oz, oferind o disipare îmbunătățită a căldurii și o fiabilitate rafinată a performanței. De asemenea, există și versiuni DDR4 ale plăcilor de bază pentru a satisface nevoile tuturor gamerilor.

În anticiparea plăcilor grafice NVIDIA GeForce RTX 40 Series și a altor componente de înaltă performanță, MSI lansează noua sursă de alimentare MEG Ai1300P PCIE5. Aceasta este complet pregătită atât pentru ATX 3.0, cât și pentru PCIe 5.0, fiind în același timp certificată 80 PLUS Platinum și având numeroase caracteristici integrate în software. Dispune de un conector nativ PCIe 5.0 cu 16 pini care poate canaliza până la 600W de putere și care scutește de bătaia de cap a necesității de a folosi cabluri adaptoare. MEG Ai1300P PCIE5 are, de asemenea, o variantă de 1000W cu caracteristici identice.

MSI lansează, de asemenea, noua sursă de alimentare MPG A1000G PCIE5, care este compatibilă cu ATX 3.0 și este pregătită pentru PCIe 5.0. La fel ca și MEG Ai1300P PCIE5, aceasta dispune de un conector nativ PCIe 5.0 cu 16 pini. Este certificată 80 PLUS Gold și are variante de 850W și 750W.

Linia MEG de la MSI poate fi completată de carcasa pentru PC MEG PROSPECT 700R și de coolerul lichid MEG CORELIQUID S360. Ambele dispun de un ecran IPS care poate fi folosit pentru a afișa informații despre sistemul de bază și alte elemente grafice personalizabile. Volumul mare al modelului MEG PROSPECT 700R poate găzdui toate componentele, în timp ce MEG CORELIQUID S360 poate asigura răcirea necesară acestor componente. MEG PROSPECT 700R poate găzdui un radiator de 360 mm în partea superioară sau frontală, astfel încât MEG CORELIQUID S360 poate fi montat în funcție de preferințele dumneavoastră.

Cu trei variante de culoare, inclusiv negru clasic, alb elegant și albastru ultramarin, seria Modern AM242/272 se poate potrivi perfect oriunde. Camera web FHD încorporată a PC-ului All-in-one din seria Modern este compatibilă cu Windows Hello pentru a oferi confort și siguranță la conectare. Software-ul Tobii Aware preinstalat, bazat pe biometrie, este o caracteristică inteligentă care permite utilizatorilor să își îmbunătățească confidențialitatea, securitatea, productivitatea și bunăstarea. În plus, funcția de afișare instantanee vă permite să adăugați un alt monitor pentru a îmbunătăți eficiența și flexibilitatea muncii dumneavoastră.

Birourile de dimensiuni diferite sunt create pentru utilizări diferite. Cu toate acestea, PRO DP10 va schimba complet impresia pe care o aveți despre un mini desktop. Deși dimensiunea lui PRO DP10 este mai mică de 1,1 litri, puterea sa este nelimitată. Având cele mai recente procesoare Intel Core, echipat cu o memorie de până la 64 GB cu un design dual-channel și sistem de răcire Silent Pro Cooling, acesta permite utilizatorilor să lucreze la sarcini complexe, bucurându-se în același timp de o analiză mai fluidă a datelor mari și reducând timpul pierdut în timpul lucrului. De asemenea, cu Thunderbolt 4, o ieșire HDMI, o ieșire DP și un D-Sub(VGA), PRO DP10 suportă multi-tasking sau analiza datelor cu până la patru ecrane, astfel încât utilizatorii pot fi întotdeauna productivi și pot lucra eficient.

Produsele dispun de tehnologia MSI EyesErgo, care constă în Eye-Care, precum și în hardware și software proiectate ergonomic. Tehnologia MSI EyesErgo include un design hardware, cum ar fi panoul curbat, tehnologie anti-flicker, tehnologie PRO cu mai puțină lumină albastră și suport reglabil. De asemenea, dispune de software-ul ergonomic Productivity Intelligence (P.I.), care oferă instrumente inteligente, funcția KVM și modul de culoare și afișare.

Monitorul Modern din seria MD272 integrează echipamente și accesorii variate pentru a rezolva problemele utilizatorilor, oferindu-le acestora mai mult confort și capacitatea de a face mai multe lucruri în același timp. Acesta a câștigat premiul Red Dot Design Award 2021 și premiul Best Choice Award 2022 cu designul său elegant. Funcția de switch KVM vă permite să utilizați mai multe computere cu un singur set de tastatură, mouse și monitor pentru a vă păstra biroul ordonat. Ecranul certificat TÜV cu soluția hardware Less Blue Light PRO de reducere a luminii albastre protejează ochii utilizatorilor și menține cele mai bune culori. În plus, utilizatorii nu vor trebui să se îngrijoreze că vor rămâne fără baterie atunci când conectează laptopul la monitorul Modern MD272, datorită conexiunii USB Type-C cu livrare de energie de 65W.