Software

“E foame de bani, e foame de bani, băieţi…”, cam aşa suna refrenul unei melodii celebre din anii 2000 a fostei trupe La Familia, un refren care pare a se aplica din ce în ce mai vizibil şi în cazul YouTube.

YouTube Premium şi Music aveau la sfârşitul anului trecut un total de peste 50 de milioane de abonaţi, însă această cifră pare a fi cu mult sub ambiţiile celor de la YouTube. Pentru a forţa trecerea la YouTube Premium, compania caută soluţii de a testa nervii utilizatorilor. Dacă luna trecută aflam că mai mulţi utilizatori au observat că trebuie să vadă minim 5 reclame “unskippable” până a avea acces la conţinutul căutat, iată că mai nou YouTube testează blocarea accesului la conţinut 4K.

Câţiva utilizatori au descoperit că pentru a putea viziona un video în format 4K au nevoie de YouTube Premium. În momentul în care aleg acest format primesc mesajul “Premium – Tap to upgrade”.

Nu ştim încă pentru ce device-uri este pregătită o astfel de limitare, însă dacă la smartphone-uri nu ne prea interesează, la televizoare ar fi un adevărat şoc. Rămâne totuşi de văzut dacă YouTube va implementa la scară largă blocarea accesului la conţinut 4K sau dacă vorbim de simple teste.

Sursa: gizchina.com