MWC 2014: Ziua 1 și detalii legate de bagajul tehnic, primele impresii

22/02/2014

MWC 2014 se desfășoară între 24 – 27 februarie 2014, în Barcelona. A crescut în importanță, mai ales în ultimii ani când telefoanele mobile și tabletele au cunoscut o adevărată explozie în ce privește numărul de unități comercializate. MWC are două componente importante: partea de business / oportunitate pentru jucătorii mari din industrie să stea la aceeași masă și să încheie parteneriate, târgul de tehnologie propriu-zis cu partea de show, evenimente dedicate, lansări de produse etc.

Pe 23 februarie are loc evenimentul Huawei. Voi relata de la fața locului, live blogging, galerie de imagini, clipuri de tip hands-on cu noutățile companiei chineze (telefoane, tablete, accesorii inteligente etc).

1. Bagajul tehnic

mwc14-bagaj-tehnic (1)

Am învățat de anul trecut că trebuie să ai și un backup bine pus la punct. La evenimentul Huawei din 2013 mi s-a stricat aparatul foto în timpul show-ului și numai norocul și un concurs de factori m-au ajutat ca a doua zi să primesc un Canon G15 de la Canon România. Este o altă poveste, din alte vremuri.

Punctele de greutate pe partea tehnică: Canon 600D cu obiectivele de kit de 18 – 55mm și 55 – 200mm, ASUS U36S de 13 inch cu SSD de 120 GB,  8 GB RAM și autonomia de 5 – 6h în modul de utilizare ce promite consum eficient al bateriei. Se adaugă cardurile de 64 GB, 32 GB, 2 x 16 GB și unul din ele este Wi-Fi ready, 2 x 4 GB.

Pe partea de telefoane mobile: LG G Flex cu cartelă Orange activată în roaming + GOCLEVER Insiginia 5X cu bateriile de 2000 și 4000 mAh. Un MB de trafic în roaming costă 0.45 euro, Orange m-a salvat din punctul ăsta de vedere. Nu aș putea să fac sharing în voie pe partea de social media dacă aș avea grija traficului de date.

Pe partea de backup am optat pentru un Sony a35 cu obiectiv de kit de 18 – 55mm și un laptop ASUS UX302 / un ultrabook cu preț situat între 5000 – 6000 lei. Aici trebuiesc să-i mulțumesc lui Francisk Kurko de la ASUS, pentru disponibilitate. Sunt obișnuit cu ASUS-ul meu de 13 inch, UX302 îl pun la bătaie doar dacă este neapărat nevoie.

2. Prima zi la MWC

MWC-14-prima-zi (14)

Am ajuns de aseară. Zborul a fost ok. Am observat că badge-ul de presă putea fi luat și de la aeroport, dar eram în afara programului lor de lucru. 22 fiind zi liberă am ales
să merg astăzi după ea. Barcelona este împânzită de afișe legate de MWC. Afișele stradale numeroase mi-au adus aminte de campaniile electorale din țara noastră, doar că la ei sunt puse conform regulamentului și fiind de la o singură sursă lipsește caracterul pestriț.

Sunt cazat aproape de Plaza Espanya, locul unde până anul trecut se organiza MWC-ul. Spațiul fiind mic pentru cât a crescut târgul au ales să-l mute la Fira Gran Via. Sunt doar trei stații de metrou de la Plaza Espanya la Europa Fira, stația cea mai apropiată de MWC. Apropo, Plaza Espanya este un fel de magazinul Unirea din București. Aici ar trebui să adaug câteva emoticoane vesele.

infotouch-gadget-mwc-2014

Badge-ul de presă l-am luat în mai puțin de 5 minute. Nu este coadă deloc. Mâine și poimâine va sosi o maree de jurnaliști din întreaga lume (în special cei din Japonia, China, Coreea de Sud etc). Alături de badge am primit și un mic rucsac cu câteva pliante utile legate de Barcelona, planul MWC și un tichet de călătorii nelimitat în perioada 24 – 27 februarie. 10 călătorii în Barcelona costă 10.60 euro, asta ca idee. La ei putem vorbi de un sistem unificat (metrou, autobuz, tren). O compostare este valabilă timp de 1 oră și 15 minute.

Mâine veți avea detalii de la evenimentul Huawei, iar luni începe aventura numită #mwc14.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.