Smartphone

LG G Flex 2 a debutat în cadrul CES 2015, la început de ianuarie. Smartphone-ul curbat a ajuns la a 2-a generație, a coborât de la un display de 6 inch la unul de 5.5 inch și de la o rezoluție HD a urcat la un panel full HD.

Specificații detaliate pentru LG G Flex 2:

LG-G-Flex-2 (3)

– display P-OLED curbat de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli și protejat cu Corning Gorilla Glass 3;

– procesor Qualcomm Snapdragon 810 de tip octa-core pe arhitectură big.LITTLE cu 4 x ARM Cortex-A53 la 1.5 GHz și 4 x ARM Cortex-A57 la 2 GHz, versiune cu 2 GB RAM și 16 GB / 32 GB spațiu de stocare, 3 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare, Adreno 430 GPU, slot pentru microSD de până la 128 GB;

– Android 5.0.1 Lollipop;

– 4G cu viteze de până la 450 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.1, NFC, A-GPS și GLONASS, port infraroșu, radio FM stereo cu RDS, microUSB, jack de 3.5 mm;

– 13 Megapixeli cu autofocus bazat pe tehnologia laser, stabilizare optică de imagine, dual-LED flash, detecție a feței, HDR, sunet stereo, filmează la 2160p cu 30 fps, cameră frontală de 2.1 Megapixeli ce filmează la 1080p cu 30 fps;

– baterie de 3000 mAh cu QuickCharge și ajunge la 60% în 30 de minute de când a fost pusă la încărcat de la 0 la 50% în sub 40 de minute de când a fost pus la încărcat, 142 grame și grosime între 7.1 și 9.4 mm.

Sunt trei versiuni de LG G Flex 2:

a. LG G Flex 2 cu 2 GB RAM și 16 GB spațiu de stocare;

b. LG G Flex 2 cu 2 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare;

c. LG G Flex 2 cu 3 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare.

LG-G-Flex-2 (6)

Design 

Are un display mai mic față de generația anterioară și curbura pare a fi mai pronunțată. Spatele lucios nu mi-a plăcut și adună amprentele destul de rapid, nu la fel de prompt ca GALAXY S6. S-a mers pe soluția aleasă la LG G2, LG G3, LG G Flex 1st cu butonul de pornire + reglarea volumului sub senzorul camerei principale, touch buttons la bază.

Ecranul curbat + touch buttons îl fac ceva mai compact și față de LG G3. LG G Flex 2 iese în evidență de la prima vedere, de aceea îl și alegi în detrimentul altor telefoane Android.

Ecran

P-OLED de 5.5 inch cu rezoluție full HD și a păstrat o parte din problemele existente la precedentu model: reflecție a spațiului ambiant, luminozitate mai mică față de alte telefoane concurente. Mă așteptam la mai mult din partea companiei sud-coreene, dar presupun că fabricarea unui ecran curbat ține cont de mai multe paradigme și limitări.

Hardware

LG-G-Flex-2 (9)

S-a tot vorbit de Qualcomm Snapdragon 810 în ultimele săptămâni, că s-ar încălzi în sesiunile de utilizare intensă și tocmai de aceea, Samsung pe ultima sută de metri s-a orientat spre un procesor din ograda proprie. Nu trag nicio concluzie până nu-l văd la lucru. LG-urile se încălzeau oricum, nu este o noutate ( LG Optimus G, LG G2 și LG G3).

500Q HD DE 630x90

Este un CPU de top cu performanțe pe măsură. Recomand varianta cu 3 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare pentru rezultate și mai bune în testele de benchmark, dar și în utilizarea de zi cu zi (în special în aplicații mai complexe, jocuri etc).

Rulează Android 5.0 Lollipop cu interfața grafică a LG. Nu sunt diferențe față de 5.0 Lollipop pus pe LG G3, după cum este și normal.

Material de tip hands-on:

Câteva imagini cu LG G Flex 2:

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.