LG G5 este smartphone-ul cu care compania sud-coreeană își dorește a concura Samsung GALAXY S7 & celelalte telefoane Android din categoria premium. Au investit serios în R&D pentru LG G5 și avem câteva premiere printre care și ideea de prim smartphone pe jumătate modular, un începător pe o nișă nouă, una de care se vorbește de mai mult timp, dar pe care nu am văzut niciun terminal.

Specificații detaliate pentru LG G5:

  • display IPS Quantum de 5.3 inch cu rezoluție Quad HD 2560 x 1440 pixeli și densitate de 554 ppi;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 820, GPU Adreno 530, 4 GB memorie RAM, 32 GB spațiu de stocare și slot pentru card microSD de până la 2 TB;
  • 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, bluetooth 4.2, GPS cu A-GPS, GLONASS, BDS, NFC, port infraroșu, senzor amprentă, USB Type-C și jack de 3.5 mm;
  • Android 6.0 Marshmallow cu LG Optimus UX 5.0 UI;
  • cameră principală de 16 Megapixeli cu f/1.8, autofocus cu laser, OIS, filmează 2160p cu 30 fps, cameră secundară pe spate de 8 Megapixeli cu unghi larg de 135 grade, cameră frontală de 8 Megapixeli ce filmează Full HD 1080p;
  • baterie detașabilă de 2800 mAh cu Qualcomm Quick Charge 3.0;
  • greutate de 159 grame și grosime de 7.7 mm.

LG G5 – primele impresii

Primele impresii sunt legate mai mereu de capitolul design, mai puțin de ce știe smartphone-ul să facă (rularea de aplicații, performanțe în teste sintetice și utilizarea de zi cu zi, sample-uri ale camerei foto etc). Din punct de vedere al designului, LG G5 arată bine în imaginile de presă, dar în realitate lasă de dorit. Pur și simplu, feelingul personal nu a fost de smartphone poziționat ca vârf de gamă, pare ieftin, mult prea ușor și nebalansat, materiale ce se zgârie ușor, iar finisarea să nu fiu rău, o categorisesc drept perfectibilă.

LG renunță la butonul de power și de reglare a volumului poziționate pe spatele smartphone-ului – LG G2, G3 și G4 – power lipsește cu desăvârșire și printr-o dublă apăsare a ecranului ai acces la ecranul de blocare / deblocare, cred că cititorul de amprente are rol de power on și off. Nu am avut ocazia să verific. Aș critica marginile generoase, LG G5 cu display de 5.3 inch este mai puțin compact față de LG G4 cu ecran de 5.5 inch. Au reușit un downgrade la raportul display / corp al smartphone-ului.

Există un control dedicat prin care se oferă acces la slotul amovibil ce poartă bateria smartphone-ului și baza sa. Apreciez faptul că oferă acces la acumulator, dar fiind prima soluție de gen mă aștept la incompatibilități, la diverse probleme ale utilizatorilor (vă mai amintiți la Samsung GALAXY Note 5 câți vorbeau de stylus-ul introdus în mod greșit).

Pe spatele smarthone-ului se află o cameră de 16 Megapixeli clasică și alta de 8 Megapixeli wide + camera frontală de 8 Megapixeli pentru selfie-uri. Ar mai fi multe de spus vis-a-vis de LG G5, cu siguranță avem un smartphone conceput diferit față de trendurile de piață, iar până la urmă, verdictul final îl va da clientul final, cel care-i stabilește succesul / insuccesul comercial.

Material de tip hands-on cu LG G5;

Galerie de imagini cu LG G5;

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.