Smartphone

Chiar dacă pentru moment numele Vivo nu ne spune prea multe, anul 2018 este unul al expansiunii pentru acest brand, urmând ca primele smartphone-uri să ajungă pe bătrânul continent prin toamna acestui an.

Dacă în luna ianuarie producătorul chinez lansa Vivo X20 Plus UD, primul telefon inteligent din lume cu scanner de amprentă integrat în display, iată că la MWC Barcelona 2018 ne prezintă un device concept denumit Vivo Apex. Acesta se evidenţiază prin 3 mari elemente:

  • Raport display-corp de peste 98%;
  • Scanner de amprentă integrat în jumătatea inferioară a ecranului cu timp de răspuns de 0.7 secunde;
  • Cameră frontală de 8 megapixeli retractabilă (aceasta este ascunsă în şasiul device-ului şi apare în doar 0.8 secunde de la selectarea butonului de selfie).

Pentru a se obţine acest raport impresionant de 98%, Vivo a integrat în şi sub display toate componentele externe din zona frontală. Dacă despre scannerul de amprente şi camera frontală am discutat, despre sunet aflăm că acesta este obţinut prin intermediul tehnologiei Screen SoundCasting care permite ecranului să vibreze pentru a genera sunete.

Vivo Apex nu va fi lansat comercial prea curând, însă este clar că viitorul în care vom utiliza acest tip de smartphone este mai apropiat decât ne-am aştepta.

Sursa: theverge.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.