Smartphone

Alături de Nokia 8 Sirocco a fost prezentat și mid-range-ul Nokia 7 Plus. 

Hands-on cu Nokia 7 Plus;

Design;

Mi-a aminitit puțin în partea spate de HTC One X (știu că One X avea o carcasă de policarbonat și nu din aluminiu precum Nokia 7 Plus, senzația dată de partea spate mi s-a părut similară).

Telefonul trece pe aspectul 18:9 cu rezoluție FHD+, dar marginile superioară și inferioară mi s-au părut destul de generoase (mai evidente față de imaginile prinse în kitul de presă).

Camera duală se profilează amenințător și de aici necesitatea utilizării unei huse spre a preîntâmpina zgârieturile.

Pe lateral este un cadru metalic într-o culoare distinctă spre a evidenția terminalul. Personal, mi s-a părut că s-au complicat prea tare, doar din dorința de a-l scoate cumva în față în raport cu concurența directă.

Ecran, hardware și software;

Display-ul de 6 inch are aspect 18:9 cum am specificat și mai sus, rezoluție de 2160 x 1080 pixeli și este ușor curbat în cele 4 colțuri (parcă chiar mai evident și față de GALAXY S8 / S9).

Va deveni și cel mai puternic smartphone din programul Android One (Nokia 7 Plus sosește în 2 variante: normal și în programul Android One, culmea este că oricum Nokia 7 Plus rulează un Android fără modificări la nivel de interfață grafică, diferențele între cele două modele vor fi foarte greu de făcut).

De ce spun că este cel mai puternic?

Folosește procesorul Qualcomm Snapdragon 660, un CPU aflat la granița între mid-range și premium.

Cameră foto și video;

Au pus cea mai bună cameră din portofoliul actual al companiei cu rădăcini în Finlanda: 12 Megapixeli cu f/1.75 + 13 Megapixeli cu f/2.6, optică Zeiss atât pentru camera duală, cât și pentru camera frontală de 16 Megapixeli. Filmează 4K, iar bateria este de 3800 mAh.

Ajunge la 9.55 mm grosime pentru că se profilează camera duală, corpul terminalului nu cred că trece de pragul a 8 mm.

Concluzii;

Nokia 7 Plus este un smartphone interesant, iar la 399 euro s-ar putea să fie pus ceva cam sus. Totuși, pe la 300 – 350 euro cred că devine cu adevărat atractiv, mai ales pentru cei ce-și doresc un telefon cu Android One și capacități mai bune la nivel de cameră foto și video.

 

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.