Hardware

Aș spune că decizia Google de a opri stocarea nelimitată din Google Foto din 1 iunie 2021 s-ar putea să readucă NAS-urile în actualitate. Între timp, Synology a lansat primul NAS cu procesor AMD Ryzen (o nouă piață pe care AMD intră, după ce încetul cu încetul au un cuvânt de spus pe desktop PC și notebook-uri).

Modelul NAS Synology DS1621+ dispune de un procesor AMD Ryzen cu 4 nuclee (de 2 ori mai performant față de generația anterioară cu Intel Atom C3538), două sloturi M.2 2280 pentru instalarea de SSD-uri pe tehnologia NVMe, memoria cache este stocată pe unițăți NVME (datele accesate frecvent sunt accesate cu 20% mai repede).

Noul NAS de la Synology permite instalarea de plăci de rețea 10GbE. Viteza secvențială de scriere este de 1.1 GB/s (75% peste generația anterioară), citire random 4KB CU 110K IOPS (174% peste modelul anterior).

Sunt șase compartimente pentru unități de stocare și există posibilitate de extindere până la 16. Rulează sistemul de operare DMS ce permite o sumă de soluții de back-up și restaurare a datelor. Hyper Backup de la Synology funcționează după un program stabilit de utilizator (Synology NAS, Synology C2 Cloud Storage etc). Active Backup se adresează mediului business (centralizare de backup din mai multe surse dintr-o rețea externă: PC-uri, mașini virtuale – inclusiv suita Microsoft sau Google).

Synology Drive permite controlul deplin asupra sistemului NAS, poate fi utilizat pe smartphone, desktop, în browser sau rulat direct din NAS. Moments este o aplicație ce permite organizarea librăriei de fotografii și videoclipuri după locație, persoane sau subiect. Garanția inclusă este de 3 ani și există opțiune de 5 ani.

Declarație oficială:

În această perioadă, mai mult ca oricând, clienții noștri se bazează pe soluțiile Synology pentru a stoca și utiliza date esențiale, atât pentru uz personal, cât şi în interes de serviciu.” a declarat Hewitt Lee, Director of Synology Product Management Group. “DS1621+ este conceput pentru a fi o soluție versatilă care ajută creatorii de conținut şi mediile de afaceri să aibă o stocare rapidă, fiabilă și de mare capacitate, precum şi o experiență de utilizare uşoară cu back-up rapid și fără efort pentru PC-uri și mașini virtuale.”

Specificațiile, hardware-ul și software-ul descrise în articol în cazul lui Synology DS1621+ au și un preț pe măsură. Îl găsiți la IT Galaxy.

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.