Smartphone-ul a ajuns a înlocui camera foto compactă & camera video, iar achizițiile pe segmentul foto-video sunt cumva de nișă. Majoritatea celor ce fac achiziții sunt interesați să le folosească în scop profesional. Partea de hobby a trecut în plan secund de o bună perioadă de timp.

Photosetup este un magazin pe nișa foto-video ce a participat în ediția curentă a Black Friday și au trimis mai multe informații pe care le-am compilat în articolul de față. Apropo, le-am fost client de câteva ori și asta pentru că au produse pe care nu le găsești la F64, iar prețurile sunt mai bune.

Înțeleg că Photosetup este al doilea magazin pe echipamente foto-video din România și este activ din 1998. Pentru Black Friday 2020 au raportat:

  • creștere a volumului de vânzări cu 250%;
  • comenzile au fost plasate 100% în sistem online, 30% cu ridicare din showroom-ul din București și 70% cu livrare prin curier;
  • 60% dintre comenzi au fost plasate de către bărbați și 40% de către femei (procent neașteptat de mare, în opinia mea);
  • 80% din comenzi au fost plătite online cu cardul;
  • 70% din comenzi au fost plasate de pe smartphone și 30% de pe desktop.

Și acum am să răspund la întrebarea din titlu.

Cele mai vândute produse pe nișa foto-video de Black Friday 2020 din oferta unui shop dedicat (al doilea pe nișa sa):

  • camere mirrorless;
  • camere video profesionale cu transmisie live;
  • camere web;
  • sisteme de vlogging, telepromptere și microfoane;
  • accesorii profesionale pentru dotarea studiourilor foto și video.

Trendul mi se pare clar și este dat cumva de două direcții: munca de acasă în contextul pandemiei și realizarea de conținut video pentru YouTube etc. Photosetup precizează în c omunicat că 30% dintre clienți au cerut suport tehnic, iar întrebările au fost în mare parte legate de soluțiile dedicate pentru transmisii live.

Aveți în plan vreo achiziție pe nișa foto-video?

Personal, sunt în căutarea unui teleprompter (am descoperit că nu sunt chiar așa scumpe), dar și a unui aparat mirrorless care să înregistreze 4K.

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.