Arhiva-Resurse

Informația a apărut de dimineață pe money.ro. Am așteptat o confirmarea oficială și tocmai ce am găsit-o pe hotnews.ro. Cel mai mare magazin de retail din România a fost achiziționat în proporție de 70% de către Naspers care în țara noastră mai deține și Pay U, autovit.ro, compari.ro, Fashion Days, marcador.ro.

Acționariatul va fi format din:

1. Naspers – 70%;

2. Iulian Stanciu – 21.6%;

3. Radu Apostolescu – 8.4%.

Cifra de afaceri a eMAG s-a ridicat în 2011 la 140 milioane euro, iar în 2012 s-a făcut o predicție de până la 180 milioane euro. Prin tranzacția cu Naspers, Sebastian Ghiță iese din acționariatul eMAG. Valoarea tranzacției se ridică la 100 milioane euro.

“Acum 11 ani plecam la drum pe o piata inexistenta si adaptam un model de comert ce parea rupt din filme pentru Romania. Fara planuri clare si fara sa stim unde vom ajunge. Dupa toti acesti ani, unul dintre gigantii online mondiali vine in Romania si vrea sa continue si sa replice in regiune toate planurile noastre. Mai are cineva indoieli ca visul american se poate trai la noi acasa?” a declarat Radu Apostolescu, co-fondator eMAG si director de dezvoltare.

“Pentru mine poate cea mai importanta componenta a tranzactiei este recunoasterea valorii companiei si a rezultatelor echipei pe care am construit-o in toti acesti ani. Am demonstrat ca in Romania antreprenoriatul functioneaza, ca poti dezvolta o afacere solida, suficient de puternica pentru a determina un gigant global in domeniul IT sa te transforme in varful de lance pentru dezvoltarea grupului in regiune. Este de fapt un pas important pentru industria locala si un semnal ca jucatorii romani pot fi atragatori pentru marii investitori internationali”, declara in comunicat Iulian Stanciu, director General eMAG.

 

Categorii: arhiva-resurse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.