Primul experiment s-a numit Puss in Book: Trapped in an Epic Tale, a fost lansat pe 20 iunie 2017 şi a fost un scurtmetraj animat destinat copiilor. Ulterior au mai fost lansate şi alte titluri.
Din păcate acest proiect Netflix nu a prins, chiar dacă, în teorie, un astfel de conţinut ar trebui să implice mai mult utilizatorii. Cu succes comercial redus, costuri mari de producţie şi complexitate tehnică ridicată, filmele interactive au fost retrase de către Netflix din strategia sa viitoare.
Astfel, pe 12 mai seria de programe speciale interactive va fi închisă. În prezent aici mai puteţi găsi doar două titluri: Black Mirror: Bandersnatch și Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. the Reverend. Dacă nu aţi interacţionat niciodată cu un astfel de conţinut, vă recomand să o faceţi în orele următoare, cât vă mai permite platforma de streaming video.

Dar ce aduc în plus aceste filme interactive?
În cadrul acestui tip de conţinut, Netflix creează mai multe scenarii, iar tu ca spectator decizi cum să evolueze şi să se termine povestea.
În timpul vizionării apar pe ecran diverse opţiuni (de exemplu: fugi sau ascunde-te) pe care tu trebuie să le alegi, în funcţie de ce îţi doreşti să facă personajul. În funcţie de toate aceste decizii pe care tu le iei, se dezvoltă scenariul final al filmului.
Ultimele două filme interactive existente pe Netflix le puteţi găsi aici.
Via: theverge.com