Arhiva

Neutrinii sunt particule subatomice cu o masă foarte mică ce călătoresc cu viteze uluitoare, fără a ţine cont de vreun obstacol fizic cunoscut de noi.

Datorită acestei proprietăţi uluitoare a neutrinilor, cercetătorii i-au în calcul varianta ca aceştia să înlocuiască actualele reţele wireless de pe glob. Pe lângă faptul că aceştia călătoresc prin orice corp fizic, neutrinii permit comunicarea la viteze inimaginabile până acum, viteze ce ar putea revoluţiona modul de comunicare cunoscut până astăzi.

Cercetătorii au realizat zilele acestea primul experiment în domeniu, realizând o transmisie între doi neutrini foosindu-se de metodele clasice. Rezultatele au fost remarcabile, iar specialiştii afirmă că neutrinii vor fi o alternativă mult mai bună comparativ cu modul de comunicare wireless din zilele noastre.

Sursa: itplay.ro

Categorii: arhiva

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.