Smartphone

Zvonurile că programul Nexus al celor de la Google se va încheia sunt din ce în ce mai puternice, iar ultimele informaţii venite de la @evleaks spun că nu va mai exista nici măcar Google Nexus 6 anul acesta.

Aceştia afirmă că programul Nexus va fi înlocuit de către cei de la Google cu programul Silver. Iniţiativa Silver se va manifesta prin plata de către Google a producătorilor de telefonie mobilă în producerea de telefoane high-end, dar care să respecte cu exactitate specificaţiile şi indicaţiile celor de la Google. În mare parte, acest lucru înseamnă că vom vedea mai multe telefoane cu Android stock şi cu mai puţine aplicaţiie preinstalate de către producători. Din informaţii existente la ora actuală, producători precum LG şi Motorola şi-au dat deja acceptul să participe la noul program Silver.

Se pare că programul Google Silver va debuta oficial în februarie 2015, astfel că Google a decis să nu mai lanseze un ultim smartphone din seria Nexus. Să fie Google Nexus 5 ultimul smartphone realizat direct de către Google? Vom vedea în lunile următoare.

 

No-Google-Nexus-6