Arhiva-Hardware

Odată cu Android 4.1 Jelly Bean și tableta Google Nexus 7 a fost prezentat și Nexus Q. Vorbim de un mini-computer cu Android care nu poate funcționa fără un device Android: telefon sau tabletă. Hardware-ul integrat de Nexus Q s-a spus că este similar cu cel de pe Galaxy Nexus. De aici rezultă că ar trebui să ne așteptăm la un procesor TI OMAP 4460 la 1.2 GHz, 1 GB RAM și 16 GB spațiu de stocare.

Nexus Q funcționează împreună cu Google Play. Descarcă conținutul de acolo și-l redă pe un monitor / televizor compatibil. Prețul său este de 299 dolari. Va fi disponibil din luna iulie 2012 și precomenzile se pot face chiar de acum, normal că doar peste Oceanul Atlantic. Presupun că la un moment dat va fi disponibil și în Europa. Contează mult și la câte dintre serviciile Google Play se oferă acces în mod oficial. Știți că din Google Play se pot închiria și cumpăra filme, muzică, cărți. Acestea se adaugă aplicațiilor cunoscute din defunctul Android Market.

Mai multe detalii legate de modul în care funcționează Nexus Q:

Și detalii vis-a-vis de acest device nou din seria Nexus:

Și o galerie foto:

Categorii: arhiva-hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.